Συνέντευξη με τον αστροναύτη που είδε την Ελλάδα από ψηλά
Ο Ιταλός Πάολο Νέσπολι, αστροναύτης της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας, επισκέφθηκε την Ελλάδα έπειτα από έξι μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο 54χρονος πιλότος ήταν αυτή την εβδομάδα προσκεκλημένος ομιλητής στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, και μίλησε στο in.gr για τη φωτογραφία στο Διάστημα και τις επικοινωνίες με τους γήινους όσο καιρό απουσίαζε.
Ο Ιταλός Πάολο Νέσπολι, αστροναύτης της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας, επισκέφθηκε την Ελλάδα έπειτα από έξι μήνες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ο Νέσπολι ήταν πρώτος ένοικος του τροχιακού συγκροτήματος που ασχολείται τόσο συστηματικά με τη φωτογραφία, και έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο από τις εικόνες που ανάρτησε στο Flickr. Αρκετές εικόνες της Ελλάδας δημοσιεύτηκαν και στο in.gr, στο πλαίσιο συνεργασίας με την ESA.
Ο 54χρονος πιλότος ήταν αυτή την εβδομάδα προσκεκλημένος ομιλητής στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, μίλησε στο in.gr για τη φωτογραφία στο Διάστημα, για τις επικοινωνίες με τους γήινους όσο καιρό απουσίαζε, αλλά και για την αξία των διαστημικών ταξιδιών.
(κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δείτε τη συνέντευξη)
Ο Νέσπολι είναι μάλιστα ο τρίτος αστροναύτης που επισκέπτεται το πλανητάριο τον τελευταίο χρόνο, μετά τον Τζέιμς Νιούμαν της NASA και τον Ελληνορώσο Φιοντόρ Γιουρτσίχιν της ρωσικής Roscosmos.
To Ίδρυμα Ευγενίδου στη λεωφόρο Συγγρού φιλοξενεί έκθεση φωτογραφιών του Πάολο Νέσπολι που θα διαρκέσει ως τις 12 Απριλίου.
Συνέντευξη: Βαγγέλης Πρατικάκης
Επιμέλεια βίντεο: Αλεξάνδρα Γρυπάρη, Μανώλης Παπαχρήστος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χονγκ Κονγκ: 20 χρόνια κάθειρξη στον πρώην μεγιστάνα του Τύπου Τζίμι Λάι
- Η Κούβα σταματά λόγω έλλειψης κηροζίνης τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσική επιδρομή στην Οδησσό
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν