Απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων προωθεί ο Γ.Παπακωνσταντίνου
Τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων, κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000-20.000 ευρώ.
Τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων, κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Έτσι, τα πρατήρια θα λειτουργούν ως εξής:
- Ελεύθερο ωράριο για όλες τις κατηγορίες πρατηρίων (υγρών καυσίμων, υγραερίου, μικτά).
- Θα διανυκτερεύει το 10-20% των πρατηρίων σε κάθε Περιφέρεια. Οι πίνακες των διανυκτερεύσεων θα καθορίζονται με απόφαση της Περιφέρειας και το ωράριο της διανυκτέρευσης θα είναι από τις 10:30 μμ έως τις 6 πμ το καλοκαίρι (1η Μαΐου-30 Σεπτεμβρίου) και από 9 μμ έως 6 πμ το χειμώνα (1η Οκτωβρίου-30 Απριλίου).
- Τις Κυριακές και τις αργίες θα λειτουργεί το 25-50% των πρατηρίων με βάση πίνακες διημερεύσεων που θα καθορίζονται επίσης από την Περιφέρεια. Το ωράριο των διημερεύσεων είναι 6 πμ έως 10:30 μμ το καλοκαίρι και 6 πμ με 9 μμ το χειμώνα.
- Τις Κυριακές και τις αργίες θα διανυκτερεύουν επίσης το 25-50% των πρατηρίων με αντίστοιχους πίνακες.
Η τροπολογία προβλέπει, εξάλλου, ότι τα πρατήρια που διαθέτουν αυτόματους πωλητές θα θεωρείται ότι διανυκτερεύουν και χωρίς να έχουν υπαλλήλους κατά τις νυχτερινές ώρες.
Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000-20.000 ευρώ.
Με το ισχύον καθεστώς το ωράριο των πρατηρίων είναι ελεύθερο μόνο στα μεγάλα νησιά, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πρατήρια λειτουργούν από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η απελευθέρωση αποτελεί υποχρέωση που βασίζεται σε αναφορά του δεύτερου Μνημονίου και η οποία θα πρέπει να τηρηθεί έως το τέλος Μαρτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»