Ελληνική συμμετοχή στο 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Νερά
Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων, Ανδρέα Ανδρεαδάκη, συμμετέχει στις εργασίες του 6ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Νερά, που γίνεται στη Μασσαλία της Γαλλίας.
Στη διάρκεια του Φόρουμ υπήρξε τοποθέτηση του κ.Ανδρεαδάκη, σχετικά με τις διασυνοριακές συνεργασίες, ενώ αναφέρθηκε στις διεθνείς συμβάσεις που έχει κυρώσει η Ελλάδα, τονίζοντας τη σχετικά πρόσφατη (2010) κύρωση της Σύμβασης των ΗΕ για τα διασυνοριακά ύδατα, καθώς και στις συνεργασίες που έχει αναπτύξει με τις γειτονικές της χώρες (συμφωνία Πρεσπών, διακρατικά νερά με Βουλγαρία και Τουρκία).
Ο θεσμός των Παγκόσμιων Φόρουμ για τα νερά καθιερώθηκε το 1997.Οργανώνεται κάθε τρία χρόνια και αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός παγκοσμίως στον τομέα της διαχείρισης και της προστασίας υδάτων. Η προηγούμενη διοργάνωση έγινε το 2009 στην Κωνσταντινούπολη το 2009 με συμμετοχή 33.000 συνέδρων από 192 χώρες.
in.gr
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων
- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με Καρέρας – Εμπαπέ!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]

