Υπό έλεγχο η διαρροή πετρελαίου στη Νέα Πέραμο
Υπό έλεγχο τέθηκε η διαρροή πετρελαίου που εντοπίστηκε από ψαράδες την προηγούμενη εβδομάδα στη θάλασσα και τις ακτές της Νέας Περάμου και της Ελευσίνας, σε απόσταση τουλάχιστον 14 χιλιομέτρων από το ναυάγιο του πλοίου «Άλφα 1».
Την προηγούμενη Παρασκευή αλιείς εντόπισαν ποσότητες πετρελαίου που είχαν διαρρεύσει στον κόλπο της Ελευσίνας από το ναυάγιο του πλοίου Α1, που είχε συμβεί την Δευτέρα και στοίχισε τη ζωή του καπετάνιου του πληρώματος. Το πλοίο μετέφερε 1.800 τόνους μαζούτ και 235 τόνους πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με στοιχεία της ιδιοκτήτριας εταιρίας. Οι αρχές είχαν διαβεβαιώσει ότι είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει διαρροή.
Οι αλιείς προχώρησαν σε καταγγελία και στη περιοχή προσήλθε η δημοτική αρχή του δήμου Μεγαρέων και η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, επιβεβαιώνοντας τη διαρροή.
Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε οι αρμόδιες αρχές και όπως λέει στο in.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Κατερίνα Ψαρουλάκη «Τοποθετήθηκαν πλωτά φράγματα, από το λιμεναρχείο, και στη συνέχεια υπήρξε άμεση παρέμβαση της εταιρείας καθαρισμού με πλωτά μέσα.Σήμερα η παραλία ήταν καθαρή.»
Την ίδια ώρα η πλοιοκτήτρια εταιρεία ξεκινά την απάντληση του πετρελαίου. Η Greenpeace,είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία της για το περιστατικό καθώς τόνιζε ότι «αν το πετρέλαιο που βρίσκεται τις δεξαμενές του πλοίου διαρρεύσει στο θαλάσσιο περιβάλλον, θα υπάρξουν
σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σε μία περιοχή που ήδη υφίσταται σοβαρή περιβαλλοντική υποβάθμιση εδώ και δεκαετίες.» Η αιτιολογία που δόθηκε στην περιβαλλοντική οργάνωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την καθυστέρηση της 1 εβδομάδας για την απάνλτηση ήταν ότι έπρεπε να περιμένουν να βυθιστεί πλήρως το πλοίο για να ξεκινήσει η διαδικασία.
in.gr
- Η πρώτη αντίδραση Φαραντούρη μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Λεσόρ: «Δεν αντέχω πια να με ρωτάνε πότε θα επιστρέψω – Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό»
- Καϊράτ – Μπριζ 1-4: Περίπατος και στο «κυνήγι» της πρόκρισης οι Βέλγοι
- Συναγερμός για την κακοκαιρία: Σε αυξημένη επιφυλακή Δήμοι, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και Ένοπλες Δυνάμεις
- Συρία: Ο Αλ Σάρα έδωσε τέσσερις ημέρες στους Κούρδους να «ενσωματωθούν πρακτικά» στους θεσμούς στη Χασάκα
- LIVE: Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

