Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας καθιερώνεται η 6η Μαρτίου
Οι δράσεις που υλοποιούνται στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τη Βία στο Σχολείο» παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των μελών του Δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό, η 6η Μαρτίου καθιερώνεται ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας.
Οι δράσεις που υλοποιούνται στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τη Βία στο Σχολείο» παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των μελών του Δικτύου.
Το υπουργείο και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων (ΕΨΥΠΕ) – που είναι μέλος του Δικτύου- έχουν ήδη υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών.
Στο πλαίσιο αυτό, η 6η Μαρτίου καθιερώνεται ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και στα σχολεία εστάλη σχετική εγκύκλιος με προτεινόμενες δράσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, που μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα αρχίζουν:
- Η λειτουργία τηλεφωνικής συμβουλευτικής γραμμής υποστήριξης για εκπαιδευτικούς και γονείς.
- Η λειτουργία κινητής μονάδας παρέμβασης σε περιστατικά βίας και εκφοβισμού.
- Η διαδικτυακή συμβουλευτική υπηρεσία υποστήριξης για εκπαιδευτικούς, παιδιά, εφήβους μαθητές και νέα άτομα.
Επίσης, εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης εκφοβισμού και βίας σε σχολεία που εντάσσονται σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, με πρώτη εφαρμογή στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;

