Κατά 35% μειώνει η ισπανική κυβέρνηση τις αποδοχές των διευθυντών δημόσιων επιχειρήσεων
Συνεχίζει τις περικοπές των δημόσιων δαπανών ο Μαριάνο Ραχόι σε μια προσπάθεια να ελέγξει το έλλειμμα και να αποφύγει τον μηχανισμό διάσωσης. Αυτή τη φορά είχαν σειρά οι διευθυντές των 4.000 δημόσιων επιχειρήσεων που λειτουργούν στη χώρα, στους οποίους θα μπει πλαφόν ανώτατου μισθού.
Συνεχίζει τις περικοπές των δημόσιων δαπανών ο Μαριάνο Ραχόι σε μια προσπάθεια να ελέγξει το έλλειμμα και να αποφύγει τον μηχανισμό διάσωσης.
Αυτή τη φορά είχαν σειρά οι διευθυντές των 4.000 δημόσιων επιχειρήσεων που λειτουργούν στη χώρα, στους οποίους θα μπει πλαφόν ανώτατου μισθού.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, οι μισθοί περικόπτονται κατά 35%.
Στις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, ο ανώτερος μισθός θα είναι 105.000 ευρώ το χρόνο, στις μεσαίες 80.000 ευρώ το χρόνο και στις μικρότερες τα 55.000 ευρώ ετησίως.
Η αντιπρόεδρος αναγνώρισε ότι και οι νέοι μισθοί είναι χαμηλότεροι από τους μισθούς που λαμβάνουν στελέχη του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο, «είναι λογικοί μισθοί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα
- Φυστίκια: Το σνακ που κάνει καλό στη μνήμη
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Μιλγουόκι Μπακς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 101-116: Νέα εντός έδρας ήττα από τα «Ελάφια»