Τον έχουν αποκαλέσει Πικάσο της ζαχαροπλαστικής, βιρτουόζο των γλυκισμάτων, Dior του επιδορπίου. Ο Pierre Hermé άφησε τον διάσημο οίκο Fauchon το 1996 για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σόλο και άνοιξε την πρώτη «μπουτίκ» ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé Paris® στο Τόκιο.

Επέστρεψε στο Παρίσι το 2001 και το ζαχαροπλαστείο στην οδό 72 rue Bonaparte στο Saint Germain des Prés γέμισε αμέσως με ενθουσιώδεις γκουρμέ από όλο τον κόσμο που ανακάλυπταν ξανά τα μακαρόν, τις σοκολάτες και τις τούρτες. Αυτή τη στιγμή οι δημιουργίες του βασιλιά της σύγχρονης πατισερί διατίθενται σε οκτώ ζαχαροπλαστεία στο Τόκιο, ένα στην Οσάκα, εννέα στο Παρίσι, ένα στο Στρασβούργο και δύο στο Λονδίνο, πέρα από την online μπουτίκ www.pierreherme.com.

woman.in.gr