Προαπαιτούμενο για την τρόικα το ψαλίδι στις επικουρικές, λέει η Αθηνά Δρέττα
Η τρόικα θεωρεί προαπαιτούμενο τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, δήλωσε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνά Δρέττα δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει 'plan B'. Αν υπήρχε, θα είχε γίνει 'plan A'». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «το δίλημμα δεν είναι αν θα πέσει ψαλίδι στις επικουρικές, αλλά αν θα υπάρχει στο μέλλον επικουρική ασφάλιση».
Η τρόικα θεωρεί προαπαιτούμενο τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, δήλωσε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνά Δρέττα.
Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκονται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, σημειώνοντας ότι δεν είναι όλα συμφωνημένα. Δήλωσε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει ‘plan B’. Αν υπήρχε, θα είχε γίνει ‘plan A’».
Υπογράμμισε, επιπλέον, πως τα ταμεία των επικουρικών παρουσιάζουν έλλειμμα 800 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και προειδοποίησε ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα μία λύση, γιατί «ο χρόνος τελειώνει».
Επίσης, τόνισε ότι «το δίλημμα δεν είναι αν θα πέσει ψαλίδι στις επικουρικές, αλλά αν θα υπάρχει στο μέλλον επικουρική ασφάλιση».
Αναφερόμενη, τέλος, στη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, γιατί στο παρελθόν η σπατάλη ήταν μεγάλη και σχολιάζοντας καταγγελίες ότι ασφαλισμένοι πηγαίνουν οι ίδιοι τα φάρμακα που χρειάζονται στα νοσοκομεία, τόνισε ότι είναι υποχρέωση των νοσοκομείων να παρέχουν την απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ανασχηματισμός στην Ουκρανία συνεχίζεται – Νέος υπουργός Άμυνας, ποιος παίρνει την θέση του Μπουντανόφ
- Φοιτητές: «Μας σπρώχνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» – Οι σύλλογοι αντιδρούν στις διαγραφές
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 82-87: Νίκη στο ΟΑΚΑ με «καυτό» δίδυμο οι «ερυθρόλευκοι»
- Η Gen Z έτρεξε να ακούσει το «Purple Rain» του Prince μετά το φινάλε του Stranger Things
- Λίβανος: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει ισραηλινά πυρά εναντίον κυανόκρανων
- Οι 3 επενδυτικές συμβουλές της UBS για το 2026
