
Οι χώρες του Κόλπου δεν πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου λέει το Ιράν
Σε προειδοποιήσεις προς τις χώρες του Περσικού Κόλπου να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου αν η Δύση επιβάλλει κυρώσεις κατά του Ιράν προχώρησε η Τεχεράνη διά του εκπροσώπου της στο ΟΠΕΚ.
Σε προειδοποιήσεις προς τις χώρες του Περσικού Κόλπου να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου αν η Δύση επιβάλλει κυρώσεις κατά του Ιράν προχώρησε η Τεχεράνη διά του εκπροσώπου της στο ΟΠΕΚ.
«Αν δώσουν το πράσινο φως για να αντικατασταθεί με δικό τους το ιρανικό πετρέλαιο (σε περίπτωση κυρώσεων), θα είναι οι βασικοί υπεύθυνοι αυτών που θα συμβούν», προειδοποίησε ο Μοχαμάντ Αλί Χατιμπί, σύμφωνα με την εφημερίδα Shargh.
Η κίνηση των χωρών να συνεργαστούν «με τις τυχοδιωκτικές χώρες της Δύσης» δεν θα είναι φιλική για το Ιράν, είπε ακόμη ο Αλί Χατιμπί.
Αντιθέτως, εκτίμησε ότι αν οι γείτονες του Ιράν δεν αντικαταστήσουν το πετρέλαιο τους για το ιρανικό, «οι τυχοδιωκτικές χώρες δεν θα ενθαρρυνθούν να λάβουν τέτοιες αποφάσεις».
Παρά τις προθέσεις και την πίεση χωρών προς αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχουν ακόμη αποφάσεις από πλευράς των δυτικών χωρών για επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.
Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι πετρελαϊκές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το ιρανικό πετρέλαιο σε περίπτωση κυρώσεων, προκειμένου να πείσουν ασιατικές χώρες, όπως η Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, να συμφωνήσουν στις κυρώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Με τον Λανουά δεν είναι η πρώτη φορά
- Κεφαλονιά: Τρίτη σύλληψη για τον θάνατο της 19χρονης στο Αργοστόλι –
- Σοκαριστικό εξώφυλλο – Διπλωματική θύελλα για το L’Espresso – Οργή του Ισραήλ, η κακοποίηση, η αλήθεια
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE

