Το ευρώ δεν είναι ταμπού για την Ελλάδα, λέει η Μαρία Δαμανάκη
Την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει αποφασιστικά στις δεσμεύσεις της και στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, υπογράμμισε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, τονίζοντας ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν τα θέτουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη είπε, επίσης, ότι το ευρώ δεν είναι ταμπού για την Ελλάδα, ούτε κάτι δεδομένο και θα πρέπει να αποτελεί συνειδητή επιλογή. «Δεν μπορεί να θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και να μη συμβάλουμε σε αυτό» επισήμανε, υποστηρίζοντας ακόμα ότι το μισθολογικό κόστος πρέπει να μειωθεί.
Την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει αποφασιστικά στις δεσμεύσεις της και στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, υπογράμμισε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, τονίζοντας ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν τα θέτουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.
«Υπάρχει κόπωση στις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και η αίσθηση ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και τώρα περιμένουν από την Ελλάδα» δήλωσε στον Σκάι η κ. Δαμανάκη, τονίζοντας ότι η Αθήνα πρέπει να επισπεύσει τις αποφάσεις της ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Ανέφερε πάντως ότι υπάρχουν ευθύνες και στην Ευρώπη, καθώς «καθυστέρησε να δει το βάθος της κρίσης».
Η κ. Δαμανάκη είπε επίσης πως το ευρώ δεν είναι ταμπού για την Ελλάδα, ούτε κάτι δεδομένο και θα πρέπει να αποτελεί συνειδητή επιλογή, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και να μη συμβάλουμε σε αυτό».
Σε ό,τι αφορά το μισθολογικό κόστος, η κ. Δαμανάκη εκτιμά ότι πρέπει να μειωθεί και πως σε αυτό πρέπει να στηριχθεί ο πρωθυπουργός από τους κοινωνικούς εταίρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξανά στην κορυφή η Άρσεναλ (2-1), τρίτη σερί νίκη για την Λίβερπουλ (2-1)
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο διαμέρισμα με τους δύο νεκρούς – Ακούστηκε έκρηξη και ξέσπασαν φλόγες
- Κίνα: Χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας Καμπότζης – Ταϊλάνδης, σχεδιάζει συνομιλίες
- Βαρδούσια: Η στιγμή της ανάσυρσης των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους
- Τραγωδία: Νεκρός ο προπονητής της ομάδας γυναικών της Βαλένθια και τα τρία παιδιά του
- Ζελένσκι: Το «κοινό όραμα» με τις ΗΠΑ είναι σημαντικό – Νέα δήλωση εν όψει της συνάντησης με τον Τραμπ
