Κανένα πρόβλημα με τα εμφυτεύματα σιλικόνης στην Ελλάδα, διευκρινίζει ο ΕΟΦ
Σε συνέχεια του ζητήματος που έχει προκύψει, σχετικά με τα εμφυτεύματα στήθους της εταιρείας PIP στην Γαλλία, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) διευκρινίζει, με ανακοίνωσή του, ότι δεν έχει αναφερθεί κανένα ανεπιθύμητο περιστατικό στην χώρα μας και τα επίμαχα εμφυτεύματα έχουν ανακληθεί ήδη από τις 14 Απριλίου 2010.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΦ, ενημερώνει ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που προχώρησε άμεσα στις 14/4/2010 στην απόφαση ανάκλησης των εμφυτευμάτων στήθους με τζελ σιλικόνης της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) και στη συνέχεια ενημέρωσε το κοινό.
Έκτοτε ο ΕΟΦ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές και το Γαλλικό Οργανισμό Φαρμάκων και το χρονικό διάστημα από την ανάκληση μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τρεις ανακοινώσεις και αντίστοιχα Δελτία Τύπου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για επαγγελματίες υγείας και το κοινό.
Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα κάποιο ανεπιθύμητο συμβάν από τυχόν ρήξη του εμφυτεύματος.
Παράλληλα, ο ΕΟΦ έχει ενημερώσει τα Τμήματα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής των δημόσιων και ιδιωτικών κλινικών να παρακολουθούν τακτικά τους ασθενείς στους οποίους είχαν ήδη τοποθετήσει τα εν λόγω εμφυτεύματα, προκειμένου να εξετάσουν αν υπάρχουν στοιχεία για οποιοδήποτε κίνδυνο για την υγεία τους, σχετιζόμενο με την ρήξη του εμφυτεύματος και στην περίπτωση αυτή να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.
Ο ΕΟΦ συνιστά στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αναδόμησης στήθους κατά το παρελθόν και κυρίως πριν την ανάκληση του συγκεκριμένου προϊόντος, να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τις κατάλληλες οδηγίες.
health.in.gr
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]


