Intracom Defense: Παράδοση συστημάτων WISPR στη Saab
Τις παραδόσεις συστημάτων ενδοεπικοινωνίας WiSPR στη σουηδική εταιρεία Saab ολοκλήρωσε η Intracom Defense Electronics, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.
Τα εν λόγω συστήματα προορίζονται για τον εξοπλισμό των ραντάρ εντοπισμού εχθρικού πυροβολικού ARTHUR WLS. Το WiSPR έχει επιλεγεί από τη SAAB ως η πλέον σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνιών για στρατιωτικά οχήματα και αποτελεί μέρος της βασικής διαμόρφωσης του συστήματος ARTHUR για το σκοπό της ψηφιακής ενδοσυνεννόησης και για τη μεταφορά δεδομένων στοχοποίησης, ενώ έχει καθιερωθεί και χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις διαφόρων χωρών.
Τα συστήματα WiSPR εγκαθίστανται σε διαφόρους τύπους ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων οχημάτων, εξασφαλίζοντας την ενδοεπικοινωνία των πληρωμάτων και τον έλεγχο άλλων μέσων επικοινωνίας. Επιπλέον, αποτελούν ένα αξιόπιστο μέσο τοπικής ασύρματης επικοινωνίας για Συστήματα Διοίκησης Ελέγχου και Πληροφοριών, προσφέροντας ασφαλή ευρυζωνική μεταφορά φωνής, δεδομένων και εικόνας που απαιτούνται για την αντίληψη της επιχειρησιακής κατάστασης (situational awareness), όπως αναφέρει η Intracom Defense Electronics στην ανακοίνωσή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ικαρία: Ανετράπη λέμβος με 80 μετανάστες – Αγνοούνται τέσσερις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του 2026 [Part IΙ]
- ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε 2χρονο κορίτσι και τον πατέρα του – Οι προσπάθειες να απελευθερωθεί και να επανενωθεί με τη μητέρα της
- Σέρρες: «Θα σε κάνω μούμια» απειλούσε τον 13χρονο η καθηγήτρια που τον φίμωσε
- Μινεσότα: Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους την ημέρα της απεργίας απέναντι στην ICE – 100 συλλήψεις ιερέων
- Στην Άνω Γλυφάδα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – «Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών»
