Με απώλειες 0,64% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, παρά το θετικό άνοιγμα. Στην αλλαγή του κλίματος συνέβαλαν επισημαίνουν οι αναλυτές οι δηλώσεις αξιωματούχου της τρόικας ότι το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν είναι δεδομένο και ότι ενώ οι συνομιλίες για το PSI σημειώνουν πρόοδο, δεν μπορεί υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα οδηγήσουν σε εθελοντική συμφωνία. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 655,91 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,64%.
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, παρά το θετικό άνοιγμα. Αφορμή για την αλλαγή του κλίματος ήταν,όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αξιωματούχος της τρόικα δήλωσε ότι το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν είναι δεδομένο και ότι ενώ οι συνομιλίες για το PSI σημειώνουν πρόοδο, δεν μπορεί να υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα οδηγήσουν σε εθελοντική συμφωνία με υψηλό επίπεδο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων.
Επίσης αρνητικά επηρεάσθηκε η αγορά και από την λήξη των παραγώγων, αλλά και από τις φήμες για επικείμενη υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας.
O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 655,91 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,64%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 49,020 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,67% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,76%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+7,01%), των ΕΛΠΕ (+2,61%), της Coca Cola 3E (+1,32%) και της Εθνικής (+1,27%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-21,27%), της Alpha Bank (-10,00%), της Eurobank (-9,28%) και της MIG (-7,47%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Κατασκευών (+4,79%) και των Χημικών (+3,13%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-5,76%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-5,58%) και των Τραπεζών (-3,83%).
Ανοδικά κινήθηκαν 65 μετοχές, 88 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Spider +29,59%, Λεβεντέρης (π) +25,82%, ΒΙΣ (κο) +22,64% και Περσεύς +20,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Unibios -24,44%, Ακρίτας -23,77%, Πειραιώς -21,27% και ΚΡΕΚΑ -20,82%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κλήρωση FA Cup: Κόντρα στη Γιουνάιτεντ η Μπράιτον – Με Ρέξαμ η Νότιγχαμ Φόρεστ (pic)
- Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση κυνηγά τους αγρότες και καλύπτει την πραγματική εγκληματική οργάνωση
- Η Ferrari στο έτος μηδέν: Η τραγωδία της πρώτης σεζόν του Χάμιλτον
- Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών – Σκληρή καταστολή ενάντια στο πανελλαδικό άπλωμα των μπλόκων
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;

