Ο ΠΑΟΚ είχε Καλαμπόκη, όμως η Κίμκι ήταν αυτή που έκανε… ποπ κορν
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κίμκι με 71-62 στο PAOK SPORTS ARENA για τον όμιλο του EuroCup, μολονότι προσπάθησε να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα κυρίως χάρη στις προσπάθειες του Γιάννη Καλαμπόκη.
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κίμκι με 71-62 στο PAOK SPORTS ARENA για τον όμιλο του EuroCup, μολονότι προσπάθησε να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα κυρίως χάρη στις προσπάθειες του Γιάννη Καλαμπόκη.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος» επέλεγε τους παίκτες (Πλάνινιτς, Νίλσεν) στους οποίους έδινε ελεύθερα σουτ, με τον Γκορί να κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω στον κατά 13 πόντους ψηλότερό του Μοζγκόφ και γενικότερα κλείνοντας τη ρακέτα του.
Στη συνέχεια, όμως, η Κίμκι με δράστη τον Κρις Κουίν που έβαλε 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας (3/3 3π., 3/4 2π.) και συμπαραστάτη τον Φριντζόφ, πήρε τα ηνία του αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να την ακολουθήσει, παρά τις αποτελεσματικές ατομικές προσπάθειες του Καλαμπόκη και η Κίμκι πήγε με +12 (30-42) στα αποδυτήρια.
Ο Λόντσαρ ξεκίνησε εντυπωσιακά στη τελευταία περίοδο, αφού πέτυχε οκτώ συνεχόμενους πόντους ανεβάζοντας τη διαφορά στο +15 (35-50, 23′). Ο Καλαμπόκης επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική αγωνιστική κατάστασή του και έτσι ο ΠΑΟΚ μείωσε έως και στους έξι πόντους (50-56). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε 50-59 με τρίποντο του Μόνια από την γωνία.
Η Κίμκι ανέβασε τη διαφορά στα επίπεδα των 15 πόντων (50-65, 32′), ο Δημήτρης Καλαμπάκας προσπαθούσε να κάνει την ανατροπή με πέντε συνεχόμενους πόντους, εκεί όμως ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα τρία διαδοχικά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, όπου κύλησε ένα λεπτό και συνάμα δέχθηκε και καλάθι. Η διαφορά επανήλθε στα επίπεδα των 12 πόντων (57-69, 38:30) κι όλα τελείωσαν οριστικά.
Τα δεκάλεπτα: 13-11, 30-42, 50-59, 62-71
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 10, Στίγκερς 6, Αράπης, Γκόρι 11(1), Ντικούδης 7, Καλαμπόκης 18(1), Γιαννακίδης 3(1), Καλλές 3, Καλαμπάκας 5(1), Αμπαράς, Τσακαλέρης.
Xίμκι (Κουρτινάιτις): Φριντζόν 8(1), Βιάλτσεφ 6(2), Λόντσαρ 20, Κουίν 19(3), Μόνια 10(2), Κελάτι, Μοζγκόφ 2, Πλάνινιτς 4, Νίλσεν 2.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι

