
Ομάδα Διοίκησης Έργου για το σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλλικράτης»
Στη συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών που θα σχεδιάζει και θα παρακολουθεί τις δράσεις για την υποστήριξη των ΟΤΑ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλλικράτης» προχωρά η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ.Ρέππα και Εσωτερικών, Χ.Καστανίδη. Πρόεδρος της ΟΔΕ αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Ξηρός, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.
Στη συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών που θα σχεδιάζει και θα παρακολουθεί τις δράσεις για την υποστήριξη των ΟΤΑ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλλικράτης» προχωρά η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ.Ρέππα και Εσωτερικών, Χ.Καστανίδη.
Πρόεδρος της ΟΔΕ αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Ξηρός, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως είχε ανακοινώσει ο κ.Καστανίδης, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Καλλικράτης», που στοχεύει στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των ΟΤΑ, την ψηφιακή αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 152 εκατομμυρίων ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ως το 2014 και όπως είχε επισημάνει ο κ.Καστανίδης, αποτελεί αφετηρία για τους δήμους και τις περιφέρειες προκειμένου να κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καθηγήτρια ψυχιατρικής στο Χάρβαρντ για Τραμπ: Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, αλλά ψυχιατρικό
- «Κίτρινη κάρτα» στα τρένα της Hellenic Train
- «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»: Ο Τραμπ δοκιμάζει τα όρια της επικίνδυνης ρητορικής της εξουσίας
- Πώς θα εφαρμοστεί ο «κόφτης» των social media
- Ρωσία: Συνέλαβαν γνωστό ερευνητή δημοσιογράφο, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ
- Ο Ισημερινός απειλεί την Κολομβία με τελωνειακούς δασμούς 100%

