Η Μπαρτσελόνα κάνει την αντεπίθεσή της από τη… νέα Mάσια (vid)
Ύστερα από 32 χρόνια η ιστορική αγροικία της Μασία δεν φιλοξενεί πλέον τους μικρούς της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν την Πέμπτη τα επίσημα εγκαίνια στις εγκαταστάσεις της ολοκαίνουργιας Μασία, με το παρόν, το παρελθόν και φυσικά το μέλλον της Μπαρτσελόνα να είναι στο προπονητικό κέντρο Joan Gamper.
Ύστερα από 32 χρόνια η ιστορική αγροικία της Μασία δεν φιλοξενεί πλέον τους μικρούς της Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν την Πέμπτη τα επίσημα εγκαίνια στις εγκαταστάσεις της ολοκαίνουργιας Μασία, με το παρόν, το παρελθόν και φυσικά το μέλλον της Μπαρτσελόνα να είναι στο προπονητικό κέντρο Joan Gamper.
Αν και το «κέντρο εκπαίδευσης» λειτουργεί από τον περασμένο Ιούλιο, η διοίκηση του συλλόγου θέλησε να τελέσει τα εγκαίνια σε μια συμβολική ημερομηνία, αφού σαν χθες, στις 20 Οκτωβρίου του 1979 άνοιξε επίσημα τις πύλες της η Masia de Can Planes, η ιστορική αγροικία του 1702, η οποία αποτέλεσε μέχρι τον Ιούνιο τη βάση της «παραγωγής» των νέων ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα.
Το νέο προπονητικό κέντρο είναι εντυπωσιακό. Διαβάστε μερικά από τα στοιχεία του:
– 19 μήνες χρειάστηκαν για την ανέγερση και οργάνωση της καινούργιας Μασία. Η κατασκευή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2009 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2011.
– 8.8 εκατομμύρια ευρώ κόστισε η κατασκευή του καινούργιου κτιρίου που στεγάζει τις εγκαταστάσεις της νέας Μασία.
– 2.2 επιπλέον εκατομμύρια κόστισαν οι άδειες, η αρχιτεκτονική μελέτη και ο εξοπλισμός του κτιρίου, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος στα 11 εκατομμύρια ευρώ.
– 5.883 τετραγωνικά μέτρα είναι η συνολική έκταση του νέου κτιρίου της Μασία.
– 5 επίπεδα (όροφοι) φιλοξενούν όλες τις εγκαταστάσεις του καινούργιου κτιρίου. Στο υπόγειο και το ισόγειο υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι μαζί με τις αίθουσες διδασκαλίας, μελέτης και αναψυχής, ενώ στον πρώτο, στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο βρίσκονται τα δωμάτια των ενοίκων, οι χώροι ιατρικής και διατροφικής παρακολούθησης, καθώς και οι αίθουσες αποκατάστασης (μασάζ και φυσιοθεραπεία).
– 1460 τετραγωνικά μέτρα είναι η έκταση της μιας πρόσοψης του κτιρίου της Μασία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως μια τεράστια οθόνη στην οποία θα διαφημίζονται οι χορηγοί της Μπαρτσελόνα. Στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας (350.500 leds) θα προβάλλονται επίσης αγώνες της Μπαρτσελόνα και εκδηλώσεις του συλλόγου αλλά και άλλων φορέων.
– 78 δωμάτια διαθέτει ο ξενώνας στο καινούργιο κτίριο. Από αυτά, τα 39 είναι μονόκλινα, τα 36 δίκλινα και τα 3 τετράκλινα.
– 123 άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν στα 78 δωμάτια του ξενώνα.
– 83 κλίνες προορίζονται για τους μικρούς (μόνιμους) ένοικους της Μασία.
– 58 πιτσιρικάδες φιλοξενούνται ήδη από τον περασμένο Ιούλιο στο καινούργιο κτίριο της Μασία.
– 23 κλίνες χρησιμοποιούνται ήδη από φέτος για τη φιλοξενία αποστολών των επαγγελματικών τμημάτων του συλλόγου πριν από αγώνες.
– 20 άτομα γενικής υποστήριξης (γιατροί, μασέρ, διατροφολόγοι, μάγειρες, συντηρητές κλπ) έχουν ήδη εγκατασταθεί στο καινούργιο κτίριο της Μασία.
– Δυο τετράκλινα προορίζονται για τους υπό δοκιμή φιλοξενούμενους παίκτες.
– Ένα τετράκλινο προορίζεται για τους φύλακες της νυχτερινής βάρδιας.
– 270 γεύματα καταναλώνονται καθημερινά στο self service εστιατόριο της Μασία. Το μεσημεριανό ωράριο είναι από τις 13:15 μέχρι τις 15:30 και το βραδινό από τις 20:45 έως τις 22:45. Στο εστιατόριο έχουν πρόσβαση εκτός από τους ένοικους της Μασία και όλοι οι επαγγελματίες αθλητές των υπόλοιπων τμημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη – Νέο έκτακτο δελτίο
- Μπουντούρης: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας, ούτε στον πιο άσχημο εφιάλτη μου αυτό που συμβαίνει…»
- Ένα ήπιο κύμα αντίστασης στον Τραμπ έκανε τη εμφάνισή του – Τι μπορεί να πετύχει
- Τζον Γουίκ: Ο Κιάνου Ριβς φέρνει το χάος στο PlayStation – «Χρυσό φαινόμενο»
- Ο Κωστούλας έγινε… Κατσούλας και τα social media «δικάζουν» τον Ντάρεν Φλέτσερ (pics)
- Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους» – Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για συμβιβασμούς στα πυρηνικά αν οι ΗΠΑ συζητήσουν άρση των κυρώσεων
- Τουρκία: Κατέρρευσε το φράγμα Ντιμ στην Αττάλεια – Πλημμύρες και καταστροφές, εκκενώνονται σπίτια
- Κάτω τα χέρια από τον Γιάνη Μαΐστρο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442