Μέχρι το καλοκαίρι η προθεσμία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, λέει ο Σόιμπλε
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, αναμένει ότι η προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τετάρτη σε κλειστή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ανεβάσουν τον βασικό δείκτη κεφαλαίων (Core Tier 1) στο 9% προκείμενου να αντεπεξέλθουν στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, αναμένει ότι η προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τετάρτη σε κλειστή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Όπως είπαν στο Bloomberg βουλευτές που μετείχαν στη συνεδρίαση, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012 οι τράπεζες θα πρέπει να ανεβάσουν τον βασικό δείκτη κεφαλαίων (Core Tier 1) στο 9% προκείμενου να αντεπεξέλθουν στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.
Έκθεση της Credit Suisse αναφέρει ότι για την εξασφάλιση του δείκτη του 9% για τις 66 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστούν 220 δισεκατομμύρια ευρώ.
Καμία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες δεν φαίνεται ότι θα αποφύγει την ανακεφαλαιοποίηση, αναφέρουν πολλοί αναλυτές και τόσο σε επίπεδο κρατών και ΕΕ όσο και σε επίπεδο τραπεζών γίνονται οι σχετικές προετοιμασίες. Ωστόσο, τις οριστικές αποφάσεις φαίνεται ότι θα λάβει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αυτός είναι ο στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης για την άκρη του πάγκου της» (pic)
- Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη αποχαιρετά τη σπουδαία γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη
- Χρυσή λίρα: Μια ανάσα από τα 1.200 ευρώ η τιμής της – Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει εκτοξεύσει την τιμή της
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε εκδηλώσεις κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης
- Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο: Η ιστορία της 4ης Μαρτίου και οι παραδόσεις για την ομάδα του Βαλβέρδε
- Εντολή εκκένωσης από το Ισραήλ στο νότιο Λίβανο – Δεκάδες νεκροί από ισραηλινά πλήγματα
