Άλλοι δύο Σύροι διαδηλωτές νεκροί στο κέντρο της Δαμασκού
Τουλάχιστον δύο Σύροι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός αγοριού 10 ετών που σκοτώθηκε σε διαδηλώσεις στη Δαμασκό, αναφέρουν αυτόπτες. Κάποιοι από τους χιλιάδες παραβρισκόμενους πέταξαν πέτρες σε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν με πραγματικά πυρά.
Τουλάχιστον δύο Σύροι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός αγοριού 10 ετών που σκοτώθηκε σε διαδηλώσεις στη Δαμασκό, αναφέρουν αυτόπτες.
Όπως αναφέρεται, κάποιοι από τους χιλιάδες παραβρισκόμενους πέταξαν πέτρες σε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν με πραγματικά πυρά.
Οι διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, πέρα από κάποια σποραδικά φαινόμενα, ήταν σχεδόν ανύπαρκτες στις επτά μήνες της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, λόγω και της παρουσίας χιλιάδων αστυνομικών και στρατιωτών.
Ωστόσο στην κηδεία του παιδιού, υπήρχε μεγάλη οργή στο πλήθος που φώναζε ότι ο λαός θέλει να εκτελεστεί ο πρόεδρος και «είμαστε ελεύθεροι παρά την παρουσία σου, Μπασάρ».
Το αγόρι, ο Ιμπραήμ Σεϊμπάν, σκοτώθηκε την Παρασκευή στη συνοικία Καντάμ στη Δαμασκό, αναφέρει το Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;