Για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο βγήκε και πάλι το «Πίρι Ρέις»
Ξεκινά την Τρίτη η νέα φάση των ερευνών -στην Ανατολική Μεσόγειο- του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πιρί Ρέις». Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «IHA», τις προηγούμενες έρευνες, ερευνήθηκε το ένα τρίτο της ονομαζόμενης, από τουρκικής πλευράς, «περιοχής G», σε μία γραμμή 250χλμ και ότι στόχος είναι να ερευνηθεί το υπόλοιπο τμήμα της ίδιας περιοχής, εντός είκοσι ημερών.
Ξεκινά την Τρίτη η νέα φάση των ερευνών -στην Ανατολική Μεσόγειο- του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πιρί Ρέις».
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «IHA» μετέδωσε δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή Ντερμάν Ντοντουρούρ, ο οποίος είναι στέλεχος του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης.
Ο κ. Ντοντουρούρ αναφέρει ότι κατά τις προηγούμενες έρευνες, ερευνήθηκε το ένα τρίτο της ονομαζόμενης, από τουρκικής πλευράς, «περιοχής G», σε μία γραμμή 250χλμ και ότι στόχος είναι να ερευνηθεί το υπόλοιπο τμήμα της ίδιας περιοχής, εντός είκοσι ημερών.
«Μπορεί να μας δυσκολέψουν οι άνεμοι, επειδή βρισκόμαστε στο μέσο του Φθινοπώρου, πράγμα που μπορεί να επιδράσει στην ποιότητα των ερευνών» είπε και αναφερόμενος στις προηγούμενες έρευνες δήλωσε ότι το «Πιρί Ρέις» παρακολουθούνταν συνεχώς από ένα πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η Γροιλανδία είναι σύμμαχος, όχι περιουσιακό στοιχείο», δηλώνει Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής των ΗΠΑ
- Προς αρχειοθέτηση η μήνυση Φάμελλου για το μαύρο πολιτικό χρήμα σε ΝΔ και Mαξίμου μέσω Ομάδας Αλήθειας
- «Κρατήστε γερά!»: Η Μαντόνα στέκεται στο πλευρό του λαού του Ιράν
- Μινεάπολη: Η Ρενέ Γκουντ πυροβολήθηκε δύο φορές στο στήθος και μια στον πήχη
- Χειροπέδες σε μοντέλο για συμμετοχή σε συμμορία ληστών που «χτυπούσε» βενζινάδικα στην Αττική
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η «μαύρη τρύπα» 57,5 εκατ. ευρώ λόγω της επιστροφής στο 1914
