
Τραγωδία στο Πακιστάν από την ανατροπή σχολικού λεωφορείου, 34 οι νεκροί
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε στην επαρχία Πουντζάμπ του ανατολικού Πακιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 34 άνθρωποι και να τραυματιστούν 65, οι περισσότεροι μαθητές. Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, αφού πολλοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, το δυστύχημα προκλήθηκε από βλάβη στα φρένα του οχήματος.
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε στην επαρχία Πουντζάμπ του ανατολικού Πακιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 34 άνθρωποι και να τραυματιστούν 65, οι περισσότεροι μαθητές.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, τα παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό, όλα μαθητές ιδιωτικού σχολείου, επέστρεφαν από το θέρετρο Μάρι Χιλ στην πόλη Φαϊσαλαμπάντ.
«Το δυστύχημα προκλήθηκε από βλάβη στα φρένα. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και σε μία στροφή το σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε» δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας στην Φαϊσαλαμπάντ, Νασίμ Σαντίκ.
Όπως είπε ο ίδιος, τα θύματα είναι 30 μαθητές, δύο δάσκαλοι, ο οδηγός και ο συνοδηγός.
«Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς περισσότεροι από 21 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση» πρόσθεσε ο Σαντίκ.
Ένας τραυματισμένος μαθητής ονόματι Σανγκράϊζ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Geo ότι στο λεωφορείο επέβαιναν 110 άνθρωποι, ενώ είχε χωρητικότητα για 70.
Οι γονείς και οι συγγενείς των παιδιών συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο ζητώντας τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μουντιάλ: Το «μοντέλο» της Goldman Sachs» δίνει ως φαβορί την Ισπανία
- Διχασμένη η ΕΕ για την τοποθέτηση διαπραγματευτή με την Ρωσία – Η απάντηση Πούτιν
- Γιατί ο Ερντογάν «αγάπησε» έναν παλιό του αντίπαλο – Άλλους τους φυλακίζει, κάποιους τους επιλέγει
- Η Ελλάδα καταδίκασε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
- Η Πολωνία εξοργισμένη ζητά να αφαιρεθεί παράσημο που έχει αποδώσει στον Ζελένσκι
- Οι ΗΠΑ χτύπησαν ταχύπλοο φερόμενων διακινητών ναρκωτικών


