Από 1η Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ το «κλειστό νοσήλειο» στο ΕΣΥ
Από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου τίθεται σε εφαρμογή το λεγόμενο «κλειστό νοσήλειο» στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Πρόκειται για προκαθορισμένα πακέτα, βάσει των οποίων τα Ταμεία πληρώνουν ανάλογα με την πάθηση και το χρόνο νοσηλείας. Ο κ.Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι υπεγράφησαν συμβάσεις με 15 ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για την παραχώρηση 560 ανακαινισμένων κλινών του ΕΣΥ σε ασφαλισμένους τους.
Πρόκειται για προκαθορισμένα πακέτα, βάσει των οποίων τα Ταμεία πληρώνουν ανάλογα με την πάθηση και το χρόνο νοσηλείας.
Ήδη έχουν κοστολογηθεί 700 τέτοια πακέτα.
Για παράδειγμα, το ταμείο ενός ασθενή με έμφραγμα του μυοκαρδίου, ο οποίος χρειάζεται αγγειοπλαστική και πενθήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο, θα γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο θα κοστίζει η νοσηλεία του.
Στο κλειστό ενοποιημένο νοσήλειο που θα αφορά στη συγκεκριμένη νοσηλεία θα περιλαμβάνονται οι εξετάσεις, το κόστος των παρεμβάσεων, όπως αγγειοπλαστική με στεντ, αλλά και η παρακολούθηση στο νοσοκομείο.
Στα κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια υπάρχουν προβλέψεις και για περιπτώσεις επιπλοκών, που ίσως αναγκάσουν έναν ασθενή να παρατείνει τη νοσηλεία του ή να υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις ή να προχωρήσει σε κάποια επεμβατική μεθοδο ή εγχείρηση.
Ο κ.Λοβέρδος ανακοίνωσε, ακόμη, ότι επτά ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις με τα νοσοκομεία για τα κλειστά νοσήλεια, ενώ όπως έγινε γνωστό, άλλες 11 ενδιαφέρονται να προχωρήσουν άμεσα στη συνεργασία αυτή.
Με βάση τις συμβάσεις αυτές, για 556 κρεβάτια που αφορούν κυρίως μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια δημόσιων νοσοκομείων, η ασφαλιστική καλείται να πληρώσει κατά 50% αυξημένο νοσήλειο σε σχέση με το κλειστό νοσήλειο που ισχύει στις συμβασεις για τα ασφαλιστικά ταμεία εάν ο ασφαλισμενος έχει μόνο ιδιωτική ασφάλιση, και 20% αυξημένο αν έχει ιδιωτική ασφάλιση αλλά και άλλο ασφαλιστικό ταμείο, όπως π.χ. το ΙΚΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας