Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
Κινητοποιήσεις έως και τις 20 Οκτωβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Κινητοποιήσεις έως και τις 20 Οκτωβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, με 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 πμ έως τις 3 μμ και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
Στις 5 Οκτωβρίου η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ενώ για τις 13 Οκτωβρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 πμ έως τις 3 μμ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Στις 19 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί με 3ωρη στάση εργασίας (11 πμ – 2μμ) την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Οι γιατροί διαμαρτύρονται για «τα επαναλαμβανόμενα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, τις τροποποιήσεις των οργανισμών και την εργασιακή εφεδρεία, την είσοδο ιδιωτών και ασφαλιστικών εταιρειών στα νοσοκομεία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Ο Ντικ Βαν Ντάικ πλησιάζει τα 100 και πιστεύει ότι βρίσκεται εν ζωή επειδή «έκοψε το αλκοόλ και τα τσιγάρα»
- LIVE: ΠΑΟΚ – Άρης
- Ράπισμα Χαρίτση στην κυβέρνηση: «ΜΑΤ για σας – ΟΠΕΚΕΠΕ-bet για μας», «σκάνδαλο Δημοκρατίας» οι υποκλοπές
- Άρης: Με τέσσερις αλλαγές και βασικό τον Μορόν η 11άδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Ζάκυνθος: Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα θανατωθεί το πίτμπουλ που σκότωσε το παιδί – Ελεύθεροι οι γονείς του μικρού Λίο
