
Εκδηλώσεις κατά του νόμου για τα ΑΕΙ στο Σύνταγμα την Κυριακή και τη Δευτέρα
Με διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από πανεπιστημιακούς, που αντιδρούν στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ξεκινούν ουσιαστικά οι νέες κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Την Κυριακή οργανώνεται ανοιχτή συζήτηση για το ρόλο του πανεπιστημίου και τη Δευτέρα ο νόμος εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή.
Με διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από πανεπιστημιακούς που αντιδρούν στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ ξεκινούν ουσιαστικά οι νέες κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα.
Την πρώτη ημέρα -Κυριακή- θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πανεπιστήμιο για την κοινωνία και όχι για τις επιχειρήσεις», ενώ τη Δευτέρα ο νόμος εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή.
Πάντως, οι «αγανακτισμένοι» επιστρέφουν συνολικότερα στις πλατείες. Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, οι πρώτες συναντήσεις, οργανωτικού χαρακτήρα, έχουν ήδη αρχίσει, ενώ το κρίσιμο ραντεβού για το συντονισμό όλων των πρωτοβουλιών και τη φυσιογνωμία του κινήματος είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελεάνα Παπαϊωάννου: «Είχα μείνει έγκυος και απέβαλλα»
- Προειδοποίηση Πιερρακάκη στο ΔΝΤ: Κίνδυνος μεγάλης ενεργειακής κρίσης με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ
- Κεφαλονιά: «Σήμερα έχω τον γάμο και την κηδεία της κόρης μου» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/4): Πού θα δείτε το σημαντικό ματς του Παναθηναϊκού και τα υπόλοιπα ματς της Euroleague
- ΠΑΣΟΚ: Λόγια του αέρα η ανάληψη ευθύνης από τον Μακάριο Λαζαρίδη – Οφείλει να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης
- Μυστήριο για σοβαρό τραυματισμό 17χρονης στην Κοζάνη – Νοσηλεύεται με κάταγμα κρανίου και ρήξη τυμπάνου
