Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών στην περιοχή της Φουκουσίμα
Ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών σημειώθηκε την Παρασκευή ανοικτά της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, εκδίδοντας (προσωρινά) προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών. Καθησυχαστική ως προς την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών εμφανίστηκε η Tepco.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, εκδίδοντας παράλληλα προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών. Λίγο αργότερα οι Αρχές προχώρησαν σε άρση της προειδοποίησης.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.36 τοπική ώρα (08.36 ώρα Ελλάδος), κοντά στην περιοχή η οποία επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που προκάλεσαν το πυρηνικό δυστύχημα στον σταθμό της Φουκουσίμα.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την ακτή και σε βάθος 20 χιλιομέτρων.
Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί ελέγχου της ραδιενέργειας δεν εντόπισαν καμία ανωμαλία μετά τη σεισμική δόνηση και ότι οι επιχειρήσεις ψύξης των αντιδραστήρων του σταθμού συνεχίζονται κανονικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
- Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας
- Υπάρχει το τέλειο τρέξιμο;
- «Ο θεός είναι πολύ περήφανος για το έργο μου» λέει ο Τραμπ
- Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα δηλώσεων για τα δασικά αυθαίρετα – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Συνταγή: Ζυμαρικά φούρνου με μπρόκολο
