
«Μην στηρίζετε οικονομικά τη Συρία» ζητά η Χίλαρι Κλίντον
Σε ανοιχτή έκκληση για μποϊκοτάζ κατά της Συρίας προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και επανέλαβε ότι η Συρία θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν απομακρυνόταν από την εξουσία ο πρόεδρος της Μπασάρ Αλ-Άσαντ. Την Παρασκευή, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον 13 διαδηλωτές σε επιθέσεις σε πόλεις σε όλη τη χώρα.
Σε ανοιχτή έκκληση για μποϊκοτάζ κατά της Συρίας προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και επανέλαβε ότι η Συρία θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν απομακρυνόταν από την εξουσία ο πρόεδρος της Μπασάρ Αλ-Άσαντ.
«Προτρέπουμε όλες τις χώρες που ακόμη αγοράζουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Συρία, αυτές τις χώρες που στέλνουν ακόμη όπλα στον Άσαντ, αυτές τις χώρες που οικονομική και η πολιτική τους υποστήριξη του παρέχουν την άνεση να επιδοθεί σε βιαιότητες, να μπουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας», υπογράμμισε η υπουργός μετά από συνάντησή που είχε με τον Νορβηγό ομόλογό της.
Επιπλέον, επανέλαβε ότι η Συρία θα ήταν καλύτερα χωρίς τον Άσαντ, θέση που έχουν εκφράσει κατά καιρούς και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Εντωμεταξύ, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον 13 διαδηλωτές σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού.
Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο Χαλέπι, ένας στη Χομς, έξι σε συνοικίες της Δαμασκού, δύο στη Χάμα και δύο στην επαρχία Ιντλίμπ στα σύνορα με την Τουρκία.
Από τη μεριά της η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι «δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε από τα πυρά ενόπλων στη Δούμα». Επισήμως η Συρία αποδίδει συστηματικά τις ταραχές σε ξένες δυνάμεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΚΚΕ για αποκάλυψη in: Έρχεται να προστεθεί στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών
- Τουρισμός πολυτελείας: To «big bang» των 5άστερων ξενοδοχείων στην Αθήνα
- ΗΠΑ: Οι ενοχές έπνιγαν τον εισαγγελέα – Είχε καταδικάσει άδικα 23χρονο – Αφέθηκε ελεύθερος 29 χρόνια μετά
- Κεσσές: Ο Βορίδης δεν είπε ότι παγιδεύτηκε με Predator ενώ ήταν υπ. Εσωτερικών – Τα θύματα προστατεύουν τους θύτες
- «Είμαι του Ψηλορείτη γιος…» – Το υπέροχο βίντεο του ΟΦΗ για την… φιέστα με τον Άρη (vid)
- Δημογραφικό: Οταν οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις – Γιατί ο κόσμος «μικραίνει» πιο γρήγορα



