Τα αραβικά χρηματιστήρια «χτύπησε» πρώτα η υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ
Κάμψη σημειώνεται την Κυριακή στα Χρηματιστήρια των περισσότερων αραβικών χωρών, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον Οίκο Standard & Poor's. Μεγάλες απώλειες και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, όπου η συνεδρίαση διεκόπη για 45'. Πάντως, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το κλίμα άλλαξε ελαφρώς μετά τη «βουτιά» του Σαββάτου.
Κάμψη σημειώνεται την Κυριακή στα Χρηματιστήρια των περισσότερων αραβικών χωρών, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον Οίκο Standard & Poor’s. Μεγάλες απώλειες και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, όπου η συνεδρίαση διεκόπη για 45′. Πάντως, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το κλίμα άλλαξε ελαφρώς μετά τη «βουτιά» του Σαββάτου.
Στο Ντουμπάι το Χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -3,69%, περιορίζοντας, πάντως τις αρχικές απώλειες, που έφτασαν και τα -4,5%.
Στο γειτονικό εμιράτο του Αμπου Ντάμπι το Χρηματιστήριο έκλεισε στις 2.603,22 μονάδες, με
πτώση -2,53%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ο τραπεζικός (-3,30%) και ο κατασκευαστικός τομέας (-5,61%).
Το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ έκλεισε με πτώση -1,61%, στο Κατάρ οι απώλειες έφτασαν το -2,51% και στο Ομάν το -2,08%.
Μικρότερη ήταν η υποχώρηση στο Μπαχρέιν (-0,33%) ενώ στη Σαουδική Αραβία, μετά την πτώση του Σαββάτου, ο δείκτης TASI κατάφερε να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος, με άνοδο +0,08%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνα: Πώς έπεσε θύμα της κουλτούρας απομιμήσεων που η ίδια ενθάρρυνε
- Ο Μπρούκλιν ρίχνει άκυρο στον Κρουζ με Νίκολα, σκυλάκια και selfies – Οι Μπέκαμ δεν είναι έτοιμοι να θάψουν το «τσεκούρι του πολέμου»
- Νέοι γιατροί: Αντί για λευκή μπλούζα, βάζουν το «χακί»
- «Στραγγαλίζοντας» την Κούβα – Η επόμενη πράξη της αμερικανικής ηγεμονίας Τραμπ 2.0
- Σε απόγνωση η Ιταλία: Καρκίνος και κάπνισμα = 105.000 διαγνώσεις τον χρόνο
- Η αλήθεια για τον «πολύνεκρο» σεισμό της Χάλκης




