Σταματά από 1η Σεπτεμβρίου η εξυπηρέτηση από τα φαρμακεία χιλιάδων ασφαλισμένων
Την πρόθεση των φαρμακοποιών της Αττικής να σταματήσουν από 1η Σεπτεμβρίου την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων σε ταμεία που δεν έχουν καλύψει μέρος των οφειλών τους προς τα φαρμακεία, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Λουράντος εξέφρασε φόβους ότι πολλά φαρμακεία οδηγούνται σε λουκέτο εξαιτίας των οφειλών και κατήγγειλε τη στάση της πολιτείας που ζητά την άμεση καταβολή των φόρων, τη στιγμή που το ίδιο κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του ενώ χρωστά εκατοντάδες εκατομμύρια προς τους φαρμακοποιούς.
Την πρόθεση των φαρμακοποιών της Αττικής να σταματήσουν από 1η Σεπτεμβρίου την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων σε ταμεία που δεν έχουν καλύψει μέρος των οφειλών τους προς τα φαρμακεία, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.
{{{ audio1 }}}
«Θα σταματήσουμε να δίνουμε φάρμακα σε όσους δεν πληρώνουν τις οφειλές τους» είπε ο κ. Λουράντος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, και εξέφρασε φόβους ότι πολλά φαρμακεία οδηγούνται σε λουκέτο εξαιτίας των οφειλών.
Παράλληλα, κατήγγειλε τη στάση της πολιτείας, καθώς -όπως είπε- απαιτεί την άμεση καταβολή των φόρων, απειλώντας ακόμα και με αυτόφωρο, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και μάλιστα αρνείται ακόμα και την πίστωση λίγων μηνών.
«Οι φόροι μας δεν μπορούν να αποδοθούν, αφού το κράτος χρωστά τόσα λεφτά» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία αρνήθηκε ακόμα και τη ρύθμιση χρεών διά συμψηφισμού.
Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόλις από τον περασμένο Φεβρουάριο και μόνο τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΥΠΕΤ και ΕΔΟΕΑΠ έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;
- «Ένας λαός που δεν είναι πια περήφανος» – Μπέσσυ Μάλφα και Χρήστος Στέργιογλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη από το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»