«Πράσινο φως» σε Κενυάτες να καταθέσουν αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης
Τέσσερις ηλικιωμένοι Κενυάτες έλαβαν το «πράσινο φως» από το Ανώτατο Δικαστήριο να λάβουν νομική δράση για θηριωδίες που λέγεται ότι διαπράχθηκαν από Βρετανούς αποικιοκράτες τις δεκαετίες 1950 και 1960.
Τέσσερις ηλικιωμένοι Κενυάτες έλαβαν το «πράσινο φως» από το Ανώτατο Δικαστήριο να λάβουν νομική δράση για θηριωδίες που λέγεται ότι διαπράχθηκαν από Βρετανούς αποικιοκράτες τις δεκαετίες 1950 και 1960.
Ο δικαστής δήλωσε ότι υπάρχει ένα λογικό επιχείρημα, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί κανονική δίκη.
Τον Μάιο, έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το Φόρεϊν Όφις ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα εγκλήματα αποτελούν «ένοχο μυστικό» για την βρετανική κυβέρνηση.
Τα έγγραφα αναφέρουν εγκλήματα που διαπράχθηκαν από Βρετανούς αποικιοκράτες, ανάμεσά τους και την δολοφονία ανταρτών που ανήκαν στην οργάνωση Μάου Μάου.
Οι τέσσερις ενάγοντες Κενυάτες που διανύουν την έβδομη ή όγδοη δεκαετία τους, δηλώνουν ότι τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι το Λονδίνο γνώριζε και ενέκρινε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Κένυα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία – 40χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, την έθαψε σε χωράφι
- Γερμανική βιομηχανία: «Παράλογοι οι εκβιασμοί με δασμούς για τη Γροιλανδία»
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 4-0: Με τέσσερα γκολ του Γιόβιτς η «Ένωση» (vid)
- Ανεβάζει ρυθμούς η ευρωζώνη – Ανησυχία για τα ομόλογα
- Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό (pic)
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 4-0 στο 79′, με τέσσερα τα γκολ του Γιόβιτς (vids)
