Πρόβλημα με το σκάφος «Τζουλιάνο» έξω από το λιμάνι των Χανίων
Τις λιμενικές Αρχές της Κρήτης καταγγέλλουν οι ακτιβιστές του «Τζουλιάνο», ενός από τα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, καθώς -σύμφωνα με μαρτυρίες τους- δεν τους επιτρέπεται ο ελλιμενισμός στα Χανιά και σε όλη την ανατολική Κρήτη.
Τις λιμενικές Αρχές της Κρήτης καταγγέλλουν οι ακτιβιστές του «Τζουλιάνο», ενός από τα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, καθώς -σύμφωνα με μαρτυρίες τους- δεν τους επιτρέπεται ο ελλιμενισμός στα Χανιά και σε όλη την ανατολική Κρήτη.
Το «Τζουλιάνο» ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου από τα Κύθηρα με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Ωστόσο, με εντολή από το Λιμενικό, όπως αναφέρουν, άλλαξαν την πορεία τους προς το Ηράκλειο, καθώς δεν επιτρεπόταν ο ελλιμενισμός τους στην ανατολική Κρήτη.
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ενώ το σκάφος έφτανε στα Χανιά ξέμεινε από καύσιμα. Το Λιμεναρχείο Χανίων, ωστόσο, τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κενή θέση στο λιμάνι, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρατηρίου καυσίμων, με το οποίο είχε ήδη γίνει συνεννόηση για τον ανεφοδιασμό.
Το σκάφος «Τζουλιάνο» παρέμενε στα ανοιχτά του λιμανιού των Χανίων, ενώ ομάδα από τους 12 επιβαίνοντες, μαζί με τον καπετάνιο, κατέβηκαν με λέμβο στα Χανιά, όπου τους υποδέχθηκε ομάδα συμπαράστασης.
Το σκάφος «Τζουλιάνο» ακολουθείται από σκάφος του Λιμενικού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβαινόντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
