Την αντίθεση του ΚΚΕ με το νομοσχέδιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ εξέφρασε η Αλ.Παπαρήγα
Ριζικά αντίθετο με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δηλώνει το ΚΚΕ μετά τη συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με εκπροσώπους των πρυτάνεων. «Από τα πανεπιστήμια θα βγαίνουν πτυχιούχοι πολλών ταχυτήτων», είπε η κ.Παπαρήγα.
Ριζικά αντίθετο με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δηλώνει το ΚΚΕ μετά τη συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με εκπροσώπους των πρυτάνεων.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ.Παπαρήγα αναφέρθηκε στα προγράμματα σπουδών μικρότερης χρονικής διάρκειας, λέγοντας ότι με αυτά τα πανεπιστήμια θα βγάζουν πτυχιούχους πολλαπλών ταχυτήτων.
Όπως εξήγησε, «θα βγαίνει μέσα από το πανεπιστήμιο η μεγάλη μάζα των επιστημόνων που θα δουλεύουν με ημιαπασχόληση, ετεροαπασχόληση, ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Υποβαθμίζεται το επιστημονικό αντικείμενο του πανεπιστημίου, όταν μέσα στις γραμμές τους υπάρχουν πολλαπλής ταχύτητας πτυχία», είπε χαρακτηριστικά.
Η γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι με τις νέες διατάξεις ενισχύεται ο αυταρχισμός μέσα στα πανεπιστήμια στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς, ενώ συρρικνώνονται απελπιστικά οι όποιες δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες.
Η κ. Παπαρήγα κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται. Θέλουμε να κάνουμε κάθε προσπάθεια και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, και με τη δική μας πρωτοβουλία αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 34η αγωνιστική – Πού βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)
- Φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την IPO της SpaceX
- Γιορτή σήμερα 28 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]
- Παναθηναϊκός: Στο νοσοκομείο ο Χουάντσο μετά το ματς με τη Μονακό
- Euroleague: Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού ως το φινάλε της regular season

