Χωρίς Internet και ρεύμα οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν την αποστολή στη Γάζα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει την παρεμπόδιση των ξένων δημοσιογράφων να καλύψουν την Αποστολή Διεθνούς Αλληλεγγύης προς τη Γάζα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Κρήτης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει την παρεμπόδιση των ξένων δημοσιογράφων να καλύψουν την Αποστολή Διεθνούς Αλληλεγγύης προς τη Γάζα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Κρήτης.
Οι δημοσιογράφοι από Αγγλία, Βέλγιο, Τουρκία, Καναδά και Ισραήλ που παρακολουθούν επαγγελματικά τα πλοία της αποστολής, είναι αποκομμένοι από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και χωρίς ηλεκτρικό στο πλοίο Tahrir, στον Αγιο Νικόλαο. Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εργάζονται, αν δεν περάσουν πρώτα από το γραφείο του εισαγγελέα, όπως κατήγγειλαν.
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει «την ωμή, αντιδημοκρατική ενέργεια των αρχών και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ελεύθερη κυκλοφορία των ξένων δημοσιογράφων στην άσκηση του επαγγέλματός τους, μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης».
Για το λόγο αυτό η ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να απευθυνθεί για ενημέρωση αυτών των γεγονότων, στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Μας παίζουν και μας κοροϊδεύουν»: Σφοδρές αντιδράσεις στη Σίφνο που μένει χωρίς παιδίατρο
- Λέσβος: Αναπτυξιακή αγωνία
- Ισπανία: Οι τελευταίες στιγμές της 25χρονης που πέθανε με ευθανασία έπειτα από 601 ημέρες αναμονής
- Μέση Ανατολή: Χερσαία επίθεση στο Λίβανο ετοιμάζει το Ισραήλ με τον Νετανιάχου να δείχνει ξανά την Χεζμπολάχ
- Εθνική Ελλάδας: Δυνατό φιλικό στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Παραγουάη
- Κατώτατος μισθός: Υπολείπεται του ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης – Τι δηλώνουν οικονομολόγοι



