Αίρονται οι περιορισμοί στα ταξί, δρομολογούνται οχήματα επτά ή εννέα θέσεων
Εταιρείες οποιασδήποτε μορφής (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ) θα μπορούν να αγοράσουν άδειες ταξί, σύμφωνα με σχέδιο απόφασης του Υπουργείου Υποδομών. Παράλληλα, δρομολογούνται οχήματα επτά ή εννέα θέσεων, τα οποία θα μπορούν να χρεώνουν με διαφορετικό κόμιστρο, κατόπιν συνεννόησης.
Στη μεταρρύθμιση της αγοράς των ταξί, στα πρότυπα των δυτικών χωρών, προχωρά βήμα – βήμα το υπουργείο Υποδομών. Με σχέδιο απόφασης, το οποίο σύντομα θα οδηγήσει σε Προεδρικό Διάταγμα και σχέδιο νόμου, ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας καταργεί τους περισσότερους περιορισμούς που υφίστανται στα ταξί.
Έτσι, νομικά πρόσωπα κάθε κατηγορίας θα μπορούν να αποκτήσουν άδειες ταξί — θα προβλέπεται συγγκεκριμένος αριθμός που μπορεί να αποκτήσουν ανά έδρα- ενώ θα επιτραπεί να κυκλοφορήσουν στους δρόμους οχήματα δημόσιας χρήσης με επτά ή εννέα θέσεις, τα οποία θα μπορούν να χρεώνουν με διαφορετικό κόμιστρο, κατόπιν συνεννόησης.
Ακόμη, το υπουργείο δρομολογεί την κατάργηση των ασυμβίβαστων και των χωρικών περιορισμών που υφίστανται σήμερα στην άσκηση του επαγγέλματος. Θα απαιτείται επαρκής γνώση της ελληνικής και απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμου της αλλοδαπής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αντιδράσεις με τη διαφήμιση της Σερένα Γούιλιαμς με ένεση φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας (vids)
- Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων στη Φλώρινα- Εννέα συλλήψεις
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο, να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής ζητά η Καρυστιανού
- Η «μάχη» για τον τίτλο στη Super League: Το πρόγραμμα Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- «Είμαστε απροστάτευτοι»: Τα πολλαπλά προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων μέσα από δύο προσωπικές ιστορίες
