Απολογείται το ΝΑΤΟ για το θάνατο αμάχων σε αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν
Συγνώμη για την αεροπορική επιδρομή το Σάββατο στο Αφγανιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι, ζήτησαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Ενώ το Αφγανιστάν κάνει λόγο για 14 νεκρούς αμάχους, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά, με ανακοίνωσή του ο διοικητής της Isaf, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους μιλά για εννέα νεκρούς αμάχους και τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης έρευνας.
Συγνώμη για την αεροπορική επιδρομή το Σάββατο στο Αφγανιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι ζήτησαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Με ανακοίνωσή του ο διοικητής της ISAF, στρατηγός, Ντέιβιντ Πετρέους ζητεί εξ ονόματος του συνασπισμού συγνώμη για το θάνατο των αμάχων κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Νοουζάντε της επαρχίας Χελμάντ. Προσθέτει, μάλιστα, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης έρευνα.
Τόνισε, μάλιστα ότι στην επιχείρηση σκοτώθηκαν και πέντε αντάρτες. Ενώ το Αφγανιστάν κάνει λόγο για 14 νεκρούς αμάχους, το ΝΑΤΟ, με τη σειρά του, μιλά για εννέα.
Σύμφωνα με τις Αρχές της επαρχίας Χελμάντ, 14 πολίτες, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά και δυο γυναίκες, σκοτώθηκαν από πυραύλους που ερρίφθησαν σε δυο σπίτια από ελικόπτερα του ΝΑΤΟ που έφτασαν στην περιοχή για να βοηθήσουν δύναμη του ΝΑΤΟ που δεχόταν επίθεση από ενόπλους.
Με ανακοίνωσή του ο Αφγανός πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι έκανε λόγο για «σοβαρό λάθος» και για «δολοφονία» και προειδοποίησε για τελευταία φορά τα στρατεύματα και τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να σταματήσουν τις μονομερείς επιχειρήσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο Ορέσνικ το Λβιβ – Συγκλονιστικές εικόνες
- Στις φλόγες κυβερνητικά κτίρια – Χάος στο Ιράν με τους Φρουρούς της Επανάστασης να βγαίνουν στον δρόμο [βίντεο]
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ποιοι την ψηφίζουν
- Έρχεται πενθήμερο… «φωτιά» σε χρυσό, ασήμι και πετρέλαιο
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς X: Έχουμε αμφιβολίες για τη συμμόρφωσή σας
- Σε χαμηλό 16 ετών το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ


