«Έφυγε» ο Μάνος Λουκάκης
Το πρώτο του ποιητικό βιβλίο, Ζήτω το Ξενοδοχείον της Μεγάλης Βρετανίας, εκδόθηκε το 1989 (Εκδόσεις Γνώση). Ακολούθησαν το 1998 το Σαν τη Μαρία το πρωί, το 2000 η Παλάμη ωχρού μελισσοκόμου, το 2002 Η ρομάνς της μοδίστρας, το 2003 Ο Ισπανός συμβολαιογράφος και το 2008 ο Χαρτομάντης – όλα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Το 2004 συγκέντρωσε, στην ανθολογία Ποιος είν’ τρελλός από έρωτα, τα αγαπημένα του ερωτικά ποιήματα από τον Σολωμό μέχρι τον Σεφέρη (Εκδόσεις Καστανιώτη).
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά η λέξη, Εντευκτήριο, Πόρφυρας, Νέο Επίπεδο κ.ά.
Μια πρώτη προσέγγιση στο έργο του αποτελεί η μελέτη του Θεοδόση Πυλαρινού «Επί ποταμών Βαβυλώνος…» – Η διαπορητική ποίηση του Μάνου Λουκάκη (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2007)
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 10 Μαΐου στις 11:30 π.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.
- Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές περί τα 100 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές
- Σλοβενία: Παράνομες ηχογραφήσεις με περιστατικά διαφθοράς κυκλοφορούν πριν από τις εκλογές
- Αφγανιστάν: «Εκατοντάδες νεκροί» από βομβαρδισμό του Πακιστάν σε κλινική αποτοξίνωσης στην Καμπούλ
- Ιράν: Ο Βανς απαντά για το εάν έχει επιφυλάξεις σχετικά με τον πόλεμο
- Ιράν: Διακριτικές επαφές του ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς δημόσιες ανακοινώσεις
- Κούβα: Η κυβέρνηση Τραμπ απαιτεί να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ
