Πλωτό πυρηνικό εργοστάσιο κατασκευάζει η Ρωσία
Το είχατε ακούσει πουθενά;
Μερικοί ευφάνταστοι συμπολίτες μας νομίζουν πως η ραδιενέργεια από τη Φουκουσίμα θα κάνει τον γύρο του κόσμου και θα φτάσει μέχρι την Ελλάδα.
Αυτό φυσικά είναι ανοησία, αλλά ξεχνάμε πως η μεγαλύτερη μόλυνση πήγε στη θάλασσα από όπου και θα αλιευθούν αρκετά από τα κατεψυγμένα ψάρια που τρώμε.
Τέτοιες δυσκολίες πάντως δεν αποθαρρύνουν τη Ρωσία που προχωράει κανονικά στην κατασκευή πλωτού πυρηνικού σταθμού για χρήση στις αρκτικές περιοχές της. Με τον τρόπο αυτό η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου θέλει να αποκτήσει την ενέργεια που χρειάζεται ώστε να αξιοποιήσει πλούσιες σε φυσικούς πόρους αλλά απροσπέλαστες περιοχές.
Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως τα επίπεδα ασφαλείας των δικών τους αντιδραστήρων είναι πολύ ανώτερα των Ιαπωνικών. Εσείς τι λέτε;
Γιώργος Επιτήδειος
http://www.reuters.com/article/2011/04/18/us-nuclear-industry-floating-idUSTRE73H3S020110418
Γιώργος Επιτήδειος
- Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Ιρανική επίθεση στην πρωτεύουσα του Ισραήλ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ είδε τη φωτογραφία της σορού του Αλί Χαμενεΐ, αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ
- Τουλάχιστον 18 ανήλικες αθλήτριες νεκρές και δεκάδες τραυματίες στο Ιράν – Φόβος για περισσότερα θύματα
- Ιράν: Θα δώσουμε στις ΗΠΑ και το Ισραήλ ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-1: Ανώτεροι οι ερυθρόλευκοι
- Άρης: «Υπάρχει πλάνο για να φύγουν όλοι οι Έλληνες από το Άμπου Ντάμπι – Σε ξενοδοχείο η αποστολή της ομάδας»
