Μετά την εβδομάδα του Πάσχα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας
Μετά την εβδομάδα του Πάσχα αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Στην επικείμενη συνάντηση αναμένεται να εξετασθούν οι δημοσιονομικές εξελίξεις, οι εξελίξεις στον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα, η κεφαλαιακή επάρκεια τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, τα επίπεδα ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η διάθεση των κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ, καθώς και οι πρωτοβουλίες του τραπεζικού συστήματος, για να περιοριστεί ο βαθμός εξάρτησης από τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μετά την εβδομάδα του Πάσχα αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
Στην επικείμενη συνάντηση αναμένεται να εξετασθούν οι δημοσιονομικές εξελίξεις, οι εξελίξεις στον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα, η κεφαλαιακή επάρκεια τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, τα επίπεδα ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η διάθεση των κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ, καθώς και οι πρωτοβουλίες του τραπεζικού συστήματος, για να περιοριστεί ο βαθμός εξάρτησης από τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Υπενθυμίζεται πως στο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αν.Γαβριηλίδης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Π.Θωμόπουλος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β.Ράπανος.
Στόχος του Συμβουλίου είναι να παρακολουθεί τη σχέση και δυναμική μεταξύ των συστημάτων της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις κεφαλαιαγορές, το τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα, τη ρευστότητα, το δημόσιο χρέος και τις κρατικές εγγυήσεις και την προληπτική δράση κατά ακραίων καταστάσεων, ασταθειών και κρίσεων.
Επίσης, γνωμοδοτεί επί της χρηματοοικονομικής πολιτική του υπουργείου Οικονομικών και διασφαλίζει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των εθνικών ανεξάρτητων εποπτικών αρχών του χρηματοοικονομικού τομέα για το συντονισμό της χρηματοοικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου είναι απόλυτα εμπιστευτικές και διαβαθμίζονται και κοινοποιούνται με οποιαδήποτε μορφή μόνο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]


