Θα εξέρχονται της περαίωσης οι υπερήμεροι οφειλέτες
Σε έλεγχο θα υπάγονται όσοι φορολογούμενοι εντάχθηκαν στην ρύθμιση για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων, αλλά δεν κατέβαλαν τουλάχιστον δύο δόσεις ως όφειλαν.
Σε έλεγχο θα υπάγονται όσοι φορολογούμενοι εντάχθηκαν στην ρύθμιση για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων, αλλά δεν κατέβαλαν τουλάχιστον δύο δόσεις ως όφειλαν.
Εγκύκλιος που εξέδωσε την Μ.Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει πως σε ανέλεγκτες υποθέσεις για τις οποίες το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης έχει γίνει αποδεκτό και δεν έχει επέλθει περαίωση λόγω μη εξόφλησης της συνολικής οφειλής, η μη καταβολή τουλάχιστον δύο ληξιπρόθεσμων δόσεων των οικείων ποσών φόρων που προκύπτουν από το εκκαθαριστικό σημείωμα, έχει ως αποτέλεσμα οι υποθέσεις αυτές να είναι ελεγκτέες.
Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο το συνολικό ποσό φόρων κατά οικονομικό έτος και φορολογικό αντικείμενο που προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης συμψηφίζεται με το αντίστοιχο συνολικό ποσό φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που θα προκύψει από τον τακτικό (οριστικό) φορολογικό έλεγχο που θα διενεργηθεί στον φορολογούμενο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κένυα: Υπέρ μιας αυτόνομης Δυτικής Σαχάρας
- Οι δύο όροι του Ιράν για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις
- Μετά το φινάλε του Champions League…
- Επιτάφιος: Τι συμβολίζουν τα λουλούδια του και γιατί πρέπει να τα παίρνουμε στο σπίτι μας;
- Έχει ο ακροδεξιός Ζορντάν Μπαρντελά σχέση με ιταλίδα πριγκίπισσα;
- Δεν είναι μόνο η ανεργία: Τα μόνιμα σημάδια της απόλυσης λόγω AI

