Στο ΜΟΜΑ θα παρουσιαστούν έργα του Αγγλοκύπριου φωτογράφου Τζορτζ Γεωργίου
Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ) θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο έργα του Αγγλοκύπριου φωτογράφου Τζορτζ Γεωργίου. Η έκθεση «Τουρκία, στη ρωγμή του χρόνου» φιλοξενείται έως τις 22 Απριλίου στο Athens House of Photography.
Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ) θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο έργα του Αγγλοκύπριου φωτογράφου Τζορτζ Γεωργίου. Η έκθεση «Τουρκία, στη ρωγμή του χρόνου» φιλοξενείται έως τις 22 Απριλίου στο Athens House of Photography.
Η έκθεση στην Αθήνα διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Apeiron Photos και την Φωτοθέατρον
Η δουλειά του Γεωργίου ασχολείται με την σύγχρονη εικόνα της Τουρκίας, όπου έζησε για τέσσερα χρόνια. Έχει ταξιδέψει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.
«Η Τουρκία είναι μια στρατηγικά σημαντική χώρα, η οποία ακροβατεί γεωγραφικά και συμβολικά ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Οι εντάσεις όμως που βρίσκονται στην καρδιά της χώρας γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Υπάρχει μία πάλη μεταξύ μοντερνισμού και παραδόσεων, εκκοσμίκευσης και Ισλαμισμού, δημοκρατίας και καταπίεσης –συχνά σε απρόσμενους και αντιφατικούς συνδυασμούς. Με αυτές τις αντιφάσεις ασχολείται η δουλειά μου, και με τις πολυπλοκότητες μίας τεράστιας χώρας η οποία κάποτε ήταν αυτοκρατορία και τώρα ψάχνει την σύγχρονη της ταυτότητα» δηλώνει ο ίδιος ο φωτογράφος.
The Athens House of Photography, Κεραμέων & Ελευσινίων, 104 37, Μεταξουργείο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442