Ριζικές ανατροπές στις ΔΕΚΟ με ελαστική εργασία και μείωση αποδοχών
Η αμερικανική εταιρεία Accenture ανέλαβε τη μελέτη για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την αύξηση των εσόδων. Το σχέδιο εκτιμάται ότι θα δώσει έμφαση στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών, καθώς και νέες αυξήσεις των τιμολογίων.
Κωστούλας Γεώργιος
Η αμερικανική εταιρεία Accenture ανέλαβε τη μελέτη για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την αύξηση των εσόδων.
Το σχέδιο εκτιμάται ότι θα δώσει έμφαση στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών, καθώς και νέες αυξήσεις των τιμολογίων.
Η Accenture AE θα υποβάλει προτάσεις για τις ΔΕΚΟ, ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού έως το 2014. Η μελέτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί έως τις 31 Μαΐου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με τη μελέτη:
* Θα πρέπει να βοηθηθεί η αρμόδια ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ να καταρτίσει σχέδιο δράσης, μεταξύ άλλων, «για τη δημιουργία ενός ισχυρού περιβάλλοντος για την εφαρμογή των μέτρων από τους οργανισμούς (διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στηριγμένη στην ανταμοιβή της παραγωγικότητας, ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, ευέλικτους μηχανισμούς διοίκησης και λήψης αποφάσεων κ.λπ.).
* Θα πρέπει να εκτιμηθούν οι οικονομικές ωφέλειες που θα τεθούν ως στόχοι για την περίοδο έως το 2014. Για τις οικονομικές ωφέλειες θα πρέπει να προσδιορίζονται, μεταξύ άλλων, «νέα μέτρα (τιμολογιακή πολιτική, μείωση λειτουργικού κόστους, προτεραιότητα στις επενδύσεις, προσαρμογές στελέχωσης και κόστους προσωπικού ανά έτος κ.ά.)».
Η τρόικα έχει ζητήσει νέες αυξήσεις τιμολογίων και εισιτηρίων στις ΔΕΚΟ εντός του 2011, ενώ με την ενδεχόμενη επέκταση του ενιαίου μισθολογίου θα προκύψουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένα περίεργο μήνυμα στον λογαριασμό του Χαμενεΐ
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ εν μέσω της επίθεσης εναντίον του Ιράν
- Ιράν: Πάνω από 100 τα νεκρά παιδιά από το πλήγμα σε δημοτικό σχολείο
- Ιρανικός πύραυλος χτύπησε αμερικανική βάση στην Ιορδανία [βίντεο]
- Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για τις εξελίξεις στο Ιράν