Μείωση της τιμής των διοδίων έως και 50% προτείνει το υπουργείο Υποδομών
Η κυβερνητική πρόταση προβλέπει μειώσεις στις τιμές κατά 25%-30%, υπό την πίεση και του κινήματος "Δεν πληρώνω"
Τη μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25% – 30% για τρία χρόνια, αλλά και τη μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50%, προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων.
Εξάλλου, οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως εγγύηση για τη συνέχιση της δανειοδότησης των εταιριών που κατασκευάζουν τα έργα.
Παράλληλα, ανακοίνωσαν και τη δημιουργία μίας ειδικής εταιρείας του Δημοσίου, με κεφάλαιο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια.
Το συγκεντρωθέν ποσό θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
in.gr
- Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στο «Πηγάδι στου Διαβόλου»
- Ξεσπά ο αδελφός του 51χρονου τραγουδιστή: «Του έλεγα μην μπλέκεις με αυτήν την κοπέλα»
- Ολυμπιακός – ΖΑΟΝ Κηφισιάς 2-3: Η ομάδα της Κηφισιάς έκανε το 1-0 για τους «8»
- Αλέξης Τσίπρας: Η «Ιθάκη» συνεχίζει το ταξίδι της – Νέος προορισμός η Λαμία – Η σύνθεση του πάνελ
- Βρέθηκε οβίδα στην Πεύκη – Κλειστή η οδός Δημοκρατίας
- Συνάντηση Δούκα-Σκανδαλίδη: Ψάχνουν κοινή διατύπωση για το «Όχι στη συνεργασία με τη ΝΔ»

