Προς ακύρωση η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο
Πίσω φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.
Πίσω φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Μια σκέψη είναι να συνδεθεί ο φόρος με την τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Μπρεντ: Δηλαδή όσο αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ο φόρος στα καύσιμα θα υποχωρεί και αντιστρόφως, ώστε να διατηρείται σταθερή η τιμή που θα πληρώνουν τα νοικοκυριά.
Η δεύτερη λύση που μελετά το οικονομικό επιτελείο, και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι να ακυρωθεί οριστικά η εξαγγελθείσα εξίσωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί οι ηγέτες της ΕΕ δεν αναλαμβάνουν δράση
- Παρκς – Σάκκαρη 2-0: Χαμηλή… πτήση και αποκλεισμός για τη Μαρία
- Τσαγκαράκης: Κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία, πλαστογραφία και απάτη – Κατασχέθηκαν πίνακες, αμφορείς, εικόνες και 200.000 ευρώ
- Ζαλγκίρις – Ρεάλ Μαδρίτης 87-85: Πήραν το «θρίλερ» οι Λιθουανοί
- Οδηγοί ταξί: Γέμισαν τη Σταδίου με καπνογόνα και συνθήματα κατά του Κυρανάκη
- Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι Μιλάνο 79-75: Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη

