
Χωρίς άδεια λειτουργεί χώρος αναψυχής στη Μαλακάσα, αποφαίνεται ο Συνήγορος του Πολίτη
Χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές λειτουργεί ο χώρος αναψυχής στη Μαλακάσα, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος διερεύνησε το θέμα μετά από καταγγελίες πολιτών για ατυχήματα στην περιοχή.
Νικολακόπουλος Δημήτρης
Χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές λειτουργεί ο χώρος αναψυχής στη Μαλακάσα, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος διερεύνησε το θέμα μετά από καταγγελίες πολιτών για ατυχήματα στην περιοχή.
Στο πόρισμα επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος παρέχει δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα (όπως εναέριες διαδρομές), ενώ φιλοξενεί και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως παιδικά πάρτι.
Ωστόσο, όπως τονίζεται στο πόρισμα, «η εγκεκριμένη μελέτη οργάνωσης του χώρου αναψυχής από πλευράς δασικής νομοθεσίας, δεν κάλυπτε το σύνολο των δραστηριοτήτων που παρέχονταν».
Διαπιστώθηκε ακόμη ότι «ο χώρος δεν διέθετε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια Κοινότητα Μαλακάσας, βάσει διατάξεων περί ψυχαγωγικών παιδειών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ή στεγασμένων / υπαίθριων χώρων εκδηλώσεων».
Στο πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη καλεί τις δασικές υπηρεσίες να ελέγξουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του χώρου αναψυχής.
Προτείνει ακόμη στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομίας να αξιοποιήσουν τον ΕΛΟΤ ΑΕ για τον έλεγχο της τήρησης των προτύπων ασφαλείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές – Είχε βρεθεί αναίσθητη σε πισίνα και νοσηλευόταν σε κώμα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εμπλέξει ξανά στον πόλεμο τη Λευκορωσία, εκτιμά ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Και γαλλικά υποβρύχια στο Αιγαίο
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
- Κεφαλονιά: Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων φυγαδεύτηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι – Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»