Κατάληψη στα Επείγοντα προγραμματίζουν για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με βασικά αιτήματα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας και να μην γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ», όπως αναφέρουν. Σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα κάνουν συμβολική κατάληψη στα Τμήματα Επειγόντων και θα επιτρέπουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση.
Φυντανίδου Έλενα
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με βασικά αιτήματα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας και να μην γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ», όπως αναφέρουν.
Σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα κάνουν συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και θα επιτρέπουν στους πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες των Νοσοκομείων.
Εικοσιτετράωρη απεργία θα κάνουν στις 30 Μαρτίου οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά και την επομένη οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων της περιφέρειας.
Στις 31 Μαρτίου οι συνάδελφοί τους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αθήνας και του Πειραιά θα κάνουν πεντάωρη στάση εργασίας (10 πμ – 3 μμ). Την ίδια μέρα, στις 11 πμ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δύο συνταγές για σπιτικές πίτες
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νιγηρία: Ο Τραμπ είχε αναβάλει την επίθεση για να δώσει «ένα χριστουγεννιάτικο δώρο» στους τζιχαντιστές
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ