Ντολμάδες: Πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών
Ντολμάς: λέξη τουρκική που αναφέρεται στα γεμιστά κληματόφυλλα. Η βάση στη γέμιση είναι πάντα το ρύζι, που συνδυάζεται με διάφορα άλλα συστατικά, ανάλογα με τις τοπικές παραδόσεις.
Ντολμάς: λέξη τουρκική που αναφέρεται στα γεμιστά κληματόφυλλα. Η βάση στη γέμιση είναι πάντα το ρύζι, που συνδυάζεται με διάφορα άλλα συστατικά, ανάλογα με τις τοπικές παραδόσεις.
Στη Γεωργία το ρύζι συνοδεύει αρνίσιος ή μοσχαρίσιος κιμάς, σκόρδο, κρεμμύδια και άνηθος. Στη Συρία οι ντολμάδες μοσχοβολάνε κανέλα και μπαχάρι, ενώ στο Ιράν, στη γέμιση μπαίνει οξυφοίνικας και χυμός ροδιού…
Οι ντολμάδες εντυπωσιάζουν με την γευστικότητά τους, ενώ αποτελούν ένα πιάτο με πλούτο πολύτιμων αντιοξειδωτικών στοιχείων από το κάρδαμο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το λεμόνι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο.
health.in.gr
- Οι Σέρβοι αποκαλύπτουν το συμβόλαιο που δίνει στον Τζόουνς ο Ολυμπιακός και πότε έρχεται ο παίκτης στην Ελλάδα
- Αγρότες: Ανοίγουν μπάρες σε διόδια – Σε ποια σημεία εντοπίζονται προβλήματα στην κυκλοφορία
- Ιωάννης Παπαζήσης: «Στη δική μου γενιά έπεφτε ξύλο, ήμασταν έρμαια της κάθε τρέλας του σκηνοθέτη»
- Η AI κατακλύζει του YouTube: 20% του περιεχομένου είναι κακοφτιαγμένα «slop»
- Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 68-72: Σπουδαίο «διπλό» για τον «Δικέφαλο» με πρωταγωνιστή τον Ταϊρί (vid)
- Γάζα: «Συλλογική τιμωρία» – Το Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 700 συγγενείς δημοσιογράφων
