Ντολμάδες: Πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών
Ντολμάς: λέξη τουρκική που αναφέρεται στα γεμιστά κληματόφυλλα. Η βάση στη γέμιση είναι πάντα το ρύζι, που συνδυάζεται με διάφορα άλλα συστατικά, ανάλογα με τις τοπικές παραδόσεις.
Ντολμάς: λέξη τουρκική που αναφέρεται στα γεμιστά κληματόφυλλα. Η βάση στη γέμιση είναι πάντα το ρύζι, που συνδυάζεται με διάφορα άλλα συστατικά, ανάλογα με τις τοπικές παραδόσεις.
Στη Γεωργία το ρύζι συνοδεύει αρνίσιος ή μοσχαρίσιος κιμάς, σκόρδο, κρεμμύδια και άνηθος. Στη Συρία οι ντολμάδες μοσχοβολάνε κανέλα και μπαχάρι, ενώ στο Ιράν, στη γέμιση μπαίνει οξυφοίνικας και χυμός ροδιού…
Οι ντολμάδες εντυπωσιάζουν με την γευστικότητά τους, ενώ αποτελούν ένα πιάτο με πλούτο πολύτιμων αντιοξειδωτικών στοιχείων από το κάρδαμο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το λεμόνι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο.
health.in.gr
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη
- Sputnik: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ντυμένος Άγιος Βασίλης – Μοιράζει δώρα στους ηγέτες του κόσμου
- Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει κάθε μέρα – Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν γεμάτα προκλήσεις
- Συρία: Δύο άτομα σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που διέλυσαν διαδήλωση Αλαουιτών
- Ζελένσκι: Ανάρτησε βίντεο από τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις πριν από τη συνάντηση με τον Τραμπ