Ντολμάδες: Πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών
Ντολμάς: λέξη τουρκική που αναφέρεται στα γεμιστά κληματόφυλλα. Η βάση στη γέμιση είναι πάντα το ρύζι, που συνδυάζεται με διάφορα άλλα συστατικά, ανάλογα με τις τοπικές παραδόσεις.
Ντολμάς: λέξη τουρκική που αναφέρεται στα γεμιστά κληματόφυλλα. Η βάση στη γέμιση είναι πάντα το ρύζι, που συνδυάζεται με διάφορα άλλα συστατικά, ανάλογα με τις τοπικές παραδόσεις.
Στη Γεωργία το ρύζι συνοδεύει αρνίσιος ή μοσχαρίσιος κιμάς, σκόρδο, κρεμμύδια και άνηθος. Στη Συρία οι ντολμάδες μοσχοβολάνε κανέλα και μπαχάρι, ενώ στο Ιράν, στη γέμιση μπαίνει οξυφοίνικας και χυμός ροδιού…
Οι ντολμάδες εντυπωσιάζουν με την γευστικότητά τους, ενώ αποτελούν ένα πιάτο με πλούτο πολύτιμων αντιοξειδωτικών στοιχείων από το κάρδαμο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το λεμόνι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο.
health.in.gr
- ΗΠΑ: Τραγωδία στο Τενεσί – Παππούς και 3 μηνών εγγονή κατασπαράχθηκαν από τα σκυλιά της οικογένειας
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός
- Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο, λέει η Ουκρανία
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας
- Κρις Πρατ: Πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον κρυμμένο τάφο του Αγίου Πέτρου
- LIVE: Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
