
Διάχυτη απαισιοδοξία στους πολίτες καταγράφει νέα δημοσκόπηση
Στις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, σύμφωνα με την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων της Public Issue για τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι». Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι τόσο με τη λειτουργία της κυβέρνησης όσο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας.
Στις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, σύμφωνα με την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων της Public Issue για τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».
Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 35% έναντι 28,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.
Το 71% των πολιτών εκτιμούν πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αν και το 53% πιστεύουν πως τελικά η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.
Διάχυτη απαισιοδοξία
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι τόσο με τη λειτουργία της κυβέρνησης όσο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας.
Χαρακτηριστικά, το 70% δηλώνει πως ούτε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Επίσης, το 78% των πολιτών πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 80% δηλώνει πως αισθάνεται δυσαρεστημένο από τη ζωή που ζει σήμερα.
Τέλος, το 73% των πολιτών εκτιμά πως η οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο θα χειροτερέψει, ενώ σχεδόν ένας στους δύο δεν βλέπει φως στο βάθος του τούνελ για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
