Επέστρεψε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και υπόσχεται κοινωνικά προνόμια
Αυξημένα κοινωνικά προνόμια για τους πολίτες ανακοίνωσε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα, ο οποίος επέστρεψε από το εξωτερικό όπου βρισκόταν για ιατρική παρακολούθηση λόγω προβλημάτων υγείας. Ο βασιλιάς παρέμεινε εκτός χώρας για περίπου τρεις μήνες, διάστημα κατά το οποίο κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή.
Μαργαρίτη Κυριακή
Αυξημένα κοινωνικά προνόμια για τους πολίτες ανακοίνωσε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα, ο οποίος επέστρεψε από το εξωτερικό όπου βρισκόταν για ιατρική παρακολούθηση λόγω προβλημάτων υγείας.
Φαίνεται πως το μπαράζ αναταραχών στις αραβικές χώρες έχει θορυβήσει για τα καλά τους ηγέτες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι παίρνουν δραστικά μέτρα για να μη βρεθούν στη θέση του Χόσνι Μουμπάρακ, του Μπεν Αλί και του Μουαμάρ Καντάφι και να δεχθούν τη λαϊκή οργή.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, θα δοθούν επιπλέον κίνητρα για την κατοικία, τις σπουδές στο εξωτερικό και την κοινωνική ασφάλιση.
Ο βασιλιάς παρέμεινε εκτός χώρας για περίπου τρεις μήνες, διάστημα κατά το οποίο κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή. Κάποιες διαδηλώσεις, μάλιστα, σημειώθηκαν και στη Σαουδική Αραβία.
Εκατοντάδες άνδρες ντυμένοι στα λευκά παρουσίασαν ένα παραδοσιακό χορό ξιφών στο αεροδρόμιο Ριάντ, αλλά και δεκάδες πρίγκιπες έσπευσαν εκεί για να υποδεχτούν τον βασιλιά.
Ο 86χρονος Αμπντάλα υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μαρόκο για ανάρρωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τετέι: «Να με θυμούνται ως πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Σομαλία: Την Τουρκία επισκέπτεται ο πρόεδρός της τέσσερις ημέρες αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη
- Κολωνάκι: Το «μοιραίο» λάθος του γιου με το κλειδί του διαμερίσματος – Όταν γελούσε περιγράφοντας τη φωτιά
- Έβγαλαν «μαχαίρια» οι φανατικοί του Stranger Things – Το επεισόδιο με την χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του
- Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί – Ο στράικερ του Ολυμπιακού πέτυχε γκολ και κόντρα στην Ζάμπια (1-0, vid)
- Συνέντευξη: Η κίνηση των «προθύμων» στα μπλόκα κάνει ακόμα πιο προκλητικό τον Μητσοτάκη – Η «πάσα» και οι… «τραμπούκοι»