Αίρει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αλγερία
Την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης -η οποία βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 19 χρόνια- ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Αλγερίας. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ, όταν σχετικό διάταγμα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Στελλάκη Αγγελική
Την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης -η οποία βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 19 χρόνια- ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Αλγερίας. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ, όταν σχετικό διάταγμα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση της χώρας είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της, ωστόσο, την Τρίτη η πρόταση έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο.
Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ, όταν σχετικό διάταγμα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η Αλγερία τέθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης το 1992, προκειμένου οι ισλαμιστές να μην καταφέρουν να ανέβουν στην εξουσία.
Έκτοτε, η κυβέρνηση διατηρεί αυτό το καθεστώς λέγοντας πως χρειάζεται περισσότερες εξουσίες για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
Στην ουσία όμως πρόκειται για ένα καθεστώς άτυπης δικτατορίας. Μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις σε Αίγυπτο και Τυνησία, η κυβέρνηση δέχθηκε πιέσεις να προχωρήσει σε άρση του ισχύοντος καθεστώτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γκύζη: «Δεν άντεχα άλλο αυτό που βίωνα» έγραψε ο 74χρονος που μαχαίρωσε την σύζυγό του αυτοκτόνησε
- Οι μονόκεροι πριν γίνουν μύθος: Μια πολύ αληθινή ιστορία που δεν μας είπε ποτέ κανείς
- Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 0-1: Πήρε το Λονδρέζικο ντέρμπι με «χρυσό» σκόρερ τον Γκρέι
- Άργος Ορεστικό: Διέρρηξαν το 2ο δημοτικό σχολείο – Σημαντική λεία για τους δράστες
- Τραγωδίες από χιονοστιβάδες στα ελληνικά βουνά – Από τα Βαρδούσια έως τα Λευκά όρη
- Euroleague: Αποκλειστικό που δεν είναι αποκλειστικό για την Μπασκόνια

