
Απέχουν οι μηχανικοί των πολεοδομιών από τη διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων
Την αποχή των μηχανικών των πολεοδομιών από τα καθήκοντα τους, που αφορούν τη διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων χώρων, κατ΄αρχήν έως τέλος Φεβρουαρίου αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Αττικής (ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής), τονίζοντας ότι με βάση τη στελέχωση των πολεοδομικών γραφείων δεν μπορούν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων. Επίσης ζητούν άμεση συνάντηση με της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.
Την αποχή των μηχανικών των πολεοδομιών από τα καθήκοντα τους, που αφορούν τη διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων χώρων, κατ΄αρχήν έως τέλος Φεβρουαρίου αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Αττικής (ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής), τονίζοντας ότι με βάση τη στελέχωση των πολεοδομικών γραφείων δεν μπορούν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ αναφέρουν ότι υπάρχει αντικειμενική δυσκολία τήρησης των προθεσμιών του ν. 3843/10 (τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων κλπ.) λόγω: «Έλλειψης επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, του διοικητικού – και όχι μόνον – χάους που επικρατεί από την εφαρμογή του “Καλλικράτη” και του όγκου εργασίας που επιφορτίζεται το μειωμένο προσωπικό (λόγω των μετατάξεων) τόσο από τις υποθέσεις του ν. 3843/10 όσο και από την ενάσκηση των κύριων καθηκόντων του».
Επιπλέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία τήρησης των προθεσμιών, τις απειλές του υπουργείου Εσωτερικών για πειθαρχική δίωξη των υπαλλήλων από μη τήρηση των παραπάνω προθεσμιών, και την «πεισματική άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να συναντηθεί με την ΕΜΔΥΔΑΣ», αποφάσισε την απεργία – αποχή των μηχανικών των Πολεοδομιών από τα καθήκοντά τους, που αφορούν την διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων χώρων, κατ΄αρχήν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Ταυτόχρονα, ζητά άμεση συνάντηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ΥΠΕΚΑ για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις στα ανωτέρω προβλήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε
- Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Κάρνεϊ σχεδιάζει μια συμμαχία χωρών που θα αντισταθούν στην προέλαση των μεγάλων της ΑΙ
- Ιράν: Δεν χρειάζεται συμφωνία για να πάρει το απεμπλουτισμένο ουράνιο, λέει ο Τραμπ
- Συνάντηση της Περιφέρειας Αττικής και μελών της Ιεράς Συνόδου
- Νέες κυρώσεις για την Κούβα, τον πρόεδρο Ντίαζ-Κανέλ και την οικογένεια Κάστρο
