Τέσσερα έργα για τον Ν.Καζαντζάκη
Ιουλίου Βερν, Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες
Αφορά μια συλλεκτική, ομοιότυπη έκδοση του 1931, των εκδόσεων Δ. Δημητράκου. Περιλαμβάνεται εισαγωγή της Δρ Χριστίνας Αργυροπούλου, Επίτιμης Συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στην οποία αναλύεται η σχετικά άγνωστη αυτή βιοποριστική δραστηριότητα του Καζαντζάκη, ο οποίος από το 1931 έως το 1943 μεταφράζει ή διασκευάζει εφηβική λογοτεχνία.
Ο ίδιος ο συγγραφέας έγραψε στην Ελένη Καζαντζάκη: «Ας μεταφράσουμε και μια σειρά παιδικά βιβλία. Χωρίς να ξεχάσουμε το μεγάλο πρωτοπόρο, τον Ιούλιο Βερν».
Ταξιδεύοντας, σημειώσεις
Πρόκειται για μικρό σε σχήμα, εικονογραφημένο σημειωματάριο με εισαγωγικό κείμενο (σε ελληνικά και αγγλικά) της συγγραφέως Νίκης Τρουλλινού, ένα οδοιπορικό στα ταξιδιωτικά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη.
Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κρητικός Πολιτισμός, Πρακτικά Συνεδρίου, Ηράκλειο-Μυρτιά, 28-30 Σεπτεμβρίου 2007
Όλες οι εισηγήσεις των 46 επιστημόνων και λογοτεχνών, που συμμετείχαν στο επιτυχημένο διήμερο επετειακό συνέδριο του 2007, βρίσκονται σε ψηφιακό δίσκο (DVD Rom), με πολλαπλές δυνατότητες αναζήτησης του τίτλου αλλά και λέξεων εντός των κειμένων.
Τα πρακτικά συνοδεύει και δίσκος DVD Video με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τις εκδηλώσεις έναρξης και λήξης του συνεδρίου, από τις εισηγήσεις των συνέδρων και τις ομιλίες των συγγραφέων.
Την ηλεκτρονική έκδοση των πρακτικών επιμελήθηκε ο φιλόλογος και αρχαιολόγος Νίκος Γιγουρτάκης.
Νίκος Καζαντζάκης, Εικαστικές Παρεμβάσεις
Συλλεκτικός, πολυτελής φάκελος, με εικαστικές παρεμβάσεις του χαράκτη Τίτου Πετράκη σε 10 εξώφυλλα βιβλίων του Καζαντζάκη. Κάθε ξεχωριστό φύλλο είναι διαστάσεων 21Χ21 εκ. και το κύριο θέμα φέρει ανάγλυφη χρυσοτυπία και αρίθμηση με υπογραφή από τον χαράκτη.
Τις εκδόσεις μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να προμηθευτεί και από την ιστοσελίδα του Μουσείου: www.kazantzakis-museum.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ονδούρα: Ξεκίνησε η τελευταία ανακαταμέτρηση πριν την ανακήρυξη του νικητή των προεδρικών εκλογών
- Γάζα: Συνάντηση στη Φλόριντα για τα επόμενα στάδια της εκεχειρίας – Ο Τραμπ αναμένει και τον Νετανιάχου
- Ο Τραμπ τονίζει πως δεν χρειάζεται έγκριση του Κογκρέσου για να διατάξει πλήγματα στη Βενεζουέλα
- Ουκρανία: Μία νεκρή και εκτεταμένες ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιδρομές στην Οδησσό
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σώθηκαν τα ΕΛΤΑ
- Βουλγαρία: Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ενάντια στη διαφθορά – Ζητούν μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος

