Προτάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την περιβαλλοντική αδειοδότηση
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής θα συνεδριάσει αύριο με θέμα ημερήσιας διατάξεως «Περιβάλλον και Ανάπτυξη».
Τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί να ενημερώσουν ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και ο κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, Δήμαρχος Λαμιέων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.
Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στον χωροταξικό σχεδιασμό και στην περιβαλλοντική αδειοδότηση, όπου διαπιστώνονται χρόνιες αγκυλώσεις που σχετίζονται με την γραφειοκρατία, τις χρονοβόρες διαδικασίες και το σύνθετο χαρακτήρα της αδειοδότησης, αλλά και τις πιέσεις που ασκούν οι τοπικές κοινωνίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοί είναι οι νέοι αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας
- Νέα Υόρκη: Φωτιά ξέσπασε στους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας στο Μπρονξ – Φόβοι για θύματα
- Η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου είναι έγκυος και χάνει το 2026
- Γρίπη: Αγωνία για την 6χρονη που διασωληνώθηκε μετά από επιπλοκές – Επιδεινώθηκε η κατάστασή της
- Βίκυ Κάβουρα – Γιώργος Τζαβέλλας: Η προστασία από τον Άγιο Ραφαήλ και το συμβολικό όνομα της κόρης τους
- Κρήτη: Με σφυρί και κατσαβίδι πήγε να διαρρήξει ATM στην Ιεράπετρα – Τον τσάκωσε η ΕΛ.ΑΣ.
